logo

25 Şubat 2021

YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ YERLİ METROBÜS, ANKARA TURUNA ÇIKIYOR

Bozankaya A.Ş. tarafından üretilen %100 elektrikli yerli metrobüs aracı, OSTİM Teknik Üniversitesi ile düzenlenecek işbirliği protokolü imza töreni sonrası basın mensupları ile Ankara turuna çıkacak.

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) üyesi, Türkiye’nin ilk yerli elektrik otobüsünü üreten Bozankaya A.Ş. ve Türkiye’nin ilk sanayi üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi; Bozankaya A.Ş. tarafından üretilen ‘%100 Elektrikli Yerli Metrobüs Aracı’nın içinde iş birliği protokolüne imza atıyor.

26 Şubat Cuma günü düzenlenecek işbirliği protokolü imza töreninde; Bozankaya A.Ş. Ar-Ge Direktörü Emrah Dal, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek , OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in konuşma yapması bekleniyor.

ARAÇ HAKKINDA

§ %100 Türk mühendisliği ve yüksek yerli teknoloji ile tasarlandı, üretildi. Bir ay boyunca OSTİM’de olacak

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü üreten ve bugüne kadar ülkemizde açılan tüm elektrikli otobüs ihalelerini kazanarak yeni nesil ve çevre dostu ulaşım teknolojileri alanında bayrağı taşıyan, öncü firma Bozankaya’nın elektrikli metrobüsü, yaklaşık bir ay boyunca OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde sergilenecek.

Tek şarj ile 250 kilometre yol alıyor

%100 elektrikli, çift körüklü, 5 adet solda, 4 adet de sağda olmak üzere toplam 9 kapılı, 250 kişi yolcu kapasiteli, 25 metre uzunluğunda ve tek şarj ile 250 kilometreye kadar yol alabilen Bozankaya elektrikli metrobüsü hem yatırımcıların, hem de elektrikli ulaşım teknolojilerine ilgi duyanların yakından görebilmesi için yaklaşık bir ay boyunca OSTİM’de olacak.

Çevre dostu

Bozankaya’nın, %100 Türk mühendisliği ve yüksek yerli teknoloji ile tasarlanan, ve üretilenyüksek teknoloji ürünü ve çevre dostu elektrikli otobüsleri yalnızca yurdumuzda değil Almanya ve Lüksemburg gibi birçok Avrupa ülkesinde, büyük metropollerin toplu taşıma sistemlerinde de yüksek performans oranlarıyla hizmet veriyor ve yolculara konforlu ve güvenli bir şehir içi seyahati deneyimi yaşatıyor.

Ülkemizde de Konya, Eskişehir, İzmir, Elazığ, Manisa, Malatya, Antalya ve Kayseri’de başarıyla hizmet veren Bozankaya elektrikli otobüsleri, toplu ulaşımda temiz enerji kullanımı ve ileri yerli teknolojide çığır açan araçları ile Türkiye’nin geleceğinin ve gelişiminin teminatı ve gururu olacak öncü markalar arasında yerini alıyor.

Paylaşın:
1197 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ