logo

ZABITA TEŞKİLATI, 194 YILDIR 7/24 GÖREVDE

 Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 1-7 Eylül Zabıta haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Zabıta Müdürü Halit Aydın, “Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile 7 gün ve 24 saat çalışan Zabıta Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güven ortamında yaşamasının güvencesidir” dedi.

1-7 Eylül tarihlerinde kutlanan zabıta haftası dolayısıyla Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Başkan Yardımcısı Selma Açıkgöz, Zabıta Müdürü Halit Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aydın, Zabıta teşkilatının 194. yaşını kutladıklarını belirterek şunları söyledi:

“194. yaşını kutlayan Belediye Zabıtasının temelleri 1826 yılında Osmanlı dönemi İhtisap Nazırlığına dayanmaktadır. Kurulduğu günden itibaren çeşitli isimlerle adlandırılan önceleri çarşı ve pazarların düzenine bakmakta görevli Muhtesip yanı günümüz zabıtaları Türkiye Cumhuriyeti’nin modern anlayışında Zabıta teşkilatı olarak yerini almıştır.

7 GÜN 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile 7 gün ve 24 saat çalışan Zabıta Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güven ortamında yaşamasının güvencesidir.

Yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlarımızın esenliği için güvenli sağlıklı ve huzurlu bir yaşam alanı hazırlayan zabıtamız kentsel gelişimimize önemli katkı sağlamaktadır.

Şehir hayatında düzenin sağlanabilmesi için ölçü ve tartım güvenlik ve aşayiş, denetim ve kontrol mekanizmalarından taviz verilmemesi gerekmektedir. Tüm bu görevleri yerine getirirken; belediyemizin gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta teşkilatımız aynı zamanda belediyemiz ile vatandaş arasında köprü vazifesini görmektedir. Zabıta müdürlüğümüz bütün personeli ile vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindedir.

İnsan hak ve hukukuna saygılı gülen bir yüzle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir almakta olup, ceza yazan değil ikna eden ve vatandaşlarımızı memnun bir şekilde kurallara uymaya yönlendiren bir teşkilat olma yolunda hızla ilerlemekte.

BAŞKANIMIZDAN HEP DESTEK GÖRÜYORUZ

Bütün bu çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’a şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunar, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 194. Yılında çalışma arkadaşlarımın ve ülkemizin her tarafında vatandaşlarımızın huzur ve sağlığı için görevini özverili bir şekilde yerine getiren tüm meslektaşlarımızın zabıta haftasını kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

Paylaşın:
720 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ