logo

ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI (güncellenen haber)

30 ağustos Zafer Bayramı nedeni ile devlet yetkilileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile değişik çevreler kutlama mesajları yayınladılar.

Yayın kuruluşumuza ulaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları şöyle :

Mustafa Tutuşmaz /Zonguldak Valisi

“Dünya harp tarihine eşi görülmemiş bir kahramanlık destanı olarak geçen Kurtuluş Savaşı’mızın en önemli dönüm noktalarından olan, Anadolu ile Türk milletinin kurtuluşunu sağlayan, 30 Ağustos Zaferi’nin 99.yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden asla ödün vermeyen asil milletimiz, kutsal bildiği Aziz vatanı uğrunda gerektiğinde canını feda etmiş, bağrından çıkan Kahraman ordusuyla kenetlenerek büyük ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Milletimizin azim ve kararlılığı, kahraman ordumuzun güç ve kabiliyeti sayesinde kazanılan büyük zaferler varlığımızı güçlendirmiş, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya açıkça gösterilmiştir. Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan Malazgirt Zaferi güzel Anadolu’nun Türkleşmesinin yolunu açmış, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresinde, asil milletimiz ve kahraman ordumuzun büyük özverisi ile 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi de bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. 30 Ağustos Zaferi kutsal vatan toprağı uğrunda canını vermekten bir an olsun çekinmeyen bir milletin, kahraman ordumuzla el ele vererek azim, inanç, kararlılık ve cesaretle yazdığı bir varoluş destanıdır. Her safhası büyük fedakarlık ve kahramanlıklarla dolu Milli Mücadele sonucunda kazanılan özgürlük ve bağımsızlığımız, büyük ve güçlü devletimiz, milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilerek sonsuza dek korunup kollanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Zonguldaklı hemşehrilerimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, eşsiz zaferleri ve bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı bizlere kazandıran, başta Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı kahramanlarını, vatanı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”


İsmail Çorumluoğlu / Kdz. Ereğli Kaymakamı

Türk milletinin fedakârlıklarla kazandığı istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.


Halil Posbıyık / Kdz.Ereğli Belediye Başkanı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü kutlu olsun. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin simgesidir. 30 Ağustos Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  önderliğinde bağımsızlık hedefinde elde edilen olağanüstü bir başarının adıdır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün savaş planı, Türk Ulusunun inancıyla birleşerek büyük bir zafere dönüşmüştür. Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmakla kalmamış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuş, böylece milli  egemenliğe dayalı demokratik bir yönetim ve  bağımsız bir  devlet olma yolunda çok büyük başarı elde edilmiştir.

Askeri alanda kazanılan zaferlerin, siyasi ve ekonomik başarılarla güçlendirilmesi gereğine inanan Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği  hedef, milli egemenliğe dayalı tam bağımsız, aydınlık, uygarlık yolunda  güçlü bir Türkiye  oluşturmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için  hep birlikte çalışmalıyız. Büyük zaferi Türk Ulusuna armağan eden Atamızı ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi, rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.


Saffet Bozkurt / AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki Türk Ordusunun, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanarak ‘Anadolu topraklarının da Türklere ait olduğun bir kez daha tescillendiği’ Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yıldönümünü milletçe kenetlenerek kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Türk milletinin bayrak ve vatan sevgisiyle Türk ordusunun kahramanlığının en güzel göstergesi olan 30 Ağustos zaferi, tarihimizdeki gurur ve iftihar vesilesi olan günlerden birisidir. 30 Ağustos zaferi aynı zamanda milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; milletimizin ve değerli hemşehrilerimin Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”


Opr. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul / CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı

Dünya tarihinde, bir ulusun ortaya koyduğu en kutsal vatan savunmalarından biri olarak ifade edilen; Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olarak kabul ettiğimiz İstiklal Mücadelesi’nin şanlı zaferi olan 30 Ağustos Büyük Taarruz’un 99.yıldönümünü kutluyoruz.
Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesi ve hemen ardından işgal devletleriyle imza altına almak zorunda bırakıldığımız Sevr Antlaşması ile birlikte vatan topraklarının parça parça ele geçirilmesine karşı başlatılan büyük direnişin Misak-ı Milli sınırları içinde sürdürülen cephe savaşlarında yüzbinlerce canını şehit veren aziz ulusumuz, Kütahya’dan Eskişehir’e, Urfa’dan İzmir’e kadar, adı dünya tarihine şerefle yazılmış zaferler elde etmiştir.
Sakarya Savaşı’dan sonra, düşmana yeni bir saldırı düzenleyecek güç ve donanıma sahip olmasa bile, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki ulusumuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden aldığı güçle son saldırının hazırlıklarına zaman kaybetmeden başlamıştı. 1922 yılının Haziran ayında düşmana karşı taarruza geçme kararı alan Mustafa Kemal, Afyon’dan başlayıp sıcak çatışmaların yaşanacağı birçok yerleşim birimine kadar her yerde gerekli tertibatları almış, kahraman ordusuyla birlikte 26 Ağustos sabahı Kocatepe’den başta olmak üzere işgal güçlerine darbe vurmaya başlamıştı. Ertesi günün sabahı Afyon’u düşmanın elinden alan Türk ordusu, 27-28 ve 29 Ağustos günleri de düşman güçlerini çarpışmaya mecbur bırakmış, 30 Ağustos günü de onlara en büyük darbeyi vurmuştu. Eşsiz komutan Mustafa Kemal’in; “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir! İleri!”, komutu ile birlikte İzmir yönünde kaçan düşmanı kovalayan Türk ordusu, birkaç gün içinde 450 kilometre yol kat ederek düşmanı İzmir’de denize döktü.
Gazi; o büyük taarruzu şöyle yorumlamaktadır:
“Hiç şüphe etmemelidir ki; yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır.”
Ruhları şâd olsun! Bu kutlu zaferin 99. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün vatan evlatlarının maneviyatları önünde saygıyla eğiliyorum. Son yıllarda, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı kisvesinin altına gizlenilerek, bayram coşkusu altında kutlanması engellenmek istenen bu tarihî günle ilgili kıvanç ve coşkumuz asla yok edilemeyecektir.
Her zorluk ve koşul karşısında; Cumhuriyet’ini ve vatanını seven bireyler olarak bizlere düşen temel görev, günümüz insanı ve özellikle de genç nesle, atalarımızın kahramanlıklarıyla dolu şerefli mazimizi öğretmek ve her zaman onlara hatırlatmaktır.
İstiklal mücadelemizin şanlı zaferleri ve o zaferleri dünya ve yurt tarihine altın harflerle nakşeden kahramanlarımız yüzyıllar boyu unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Zaferimiz kutlu olsun!


Prof. Dr. Mustafa Çufalı / BEÜ Rektörü  

Bütün imkansızlıklara ve zorluklara rağmen büyük fedakarlıklara katlanılarak kazanılan, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu’yu vatan kılma mücadelesinde muzaffer olmanın kıvancını yaşatan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile gazilerimizi minnet ile anıyorum. Şehit ve gazilerimizin hayatta olan kıymetli aile üyelerine saygı ve şükranlarımı iletiyorum.


GMİS YÖNETİM KURULU

“30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden ve MTA işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı kutluyoruz”.

KDZ. EREĞLİ KAYMAKMLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN ZAFER BAYRAMI RESMİ KUTLAMA PROGRAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
584 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ