logo

ZAFER BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANACAK

  • 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de törenlerle kutlanacak.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından hazırlanan programa göre; 30 Ağustos Salı günü ilk olarak protokol, ilgili yetkililer ve halkın katılımı ile saat 9.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.

Hemen ardından protokol tarafından Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Üyelerinden 12 Kahramanın Büstlerine ve Şehitliğe karanfil bırakılacak. Saat 10.00’da Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın tebrikleri kabulü ile devam edecek program, saat 10.30’da Devrim Bulvarında protokolün halkı selamlayarak kutlaması, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen İkm. Ütğm. Can Şahin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, şiirlerin okunması, Belediye Halk Oyunları gösterileri ve tören geçişi ile son bulacak.

Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı Programı kapsamında aynı gün saat 11.15’te Ömerli Mahalle Mezarlığında Şehit Kabir ziyaretleri, öğleden sonra da Şehit Aileleri ziyaretleri gerçekleştirilecek.

ÖNEMİ:

30 Ağustos Zaferi; 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile birlikte işgal birliklerinin ülkemiz sınırlarını terk etmeye başlamasının anısına kutlanan Milli Bayramlarımızdandır.

Paylaşın:
346 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ