logo

ZAFER BAYRAMINI KUTLADILAR…

30 Ağustos zafer Bayramı nedeni ile kamu yöneticileri, siyasi partiler ve stk’lar kutlama mesajları yayınlıyor.

Yayın kuruluşumuza ulaşan mesajlar şöyle :


Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul:

Dünya üzerinde bağımsızlık mücadelesi veren her halka ilham kaynağı olmuş tarihin en şanlı kurtuluş mücadelesinin 100. yıldönümünü coşku ve kıvançla kutluyoruz.

Sevr Antlaşması hükümleri çerçevesinde Türk topraklarını istilaya kalkışan emperyalist güçlerin her karışı kanla yoğrulmuş vatan topraklarından kovulması için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının dört yıl boyunca ortaya koydukları kutlu direniş, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı Zaferi ve hemen akabinde de 9 Eylül’de son düşman askerinin topraklarımızdan kovulmasıyla taçlanmıştır. Bu yönüyle 30 Ağustos Zaferi, bu yıl 100. yaşını kutlayacağımız aziz cumhuriyetimizin de temelini oluşturmuştur.

Amasya’dan başlayan ve İzmir’de sona eren bu kahramanlık destanı, bir asır boyunca halkımızın dünya toplumlarına karşı vakur duruşu ve eğilmez başının simgesidir.

Ne mutlu bu kahraman ataların evlatlarına!
Ne mutlu tarihi şan ve şerefle dolu şanlı Türk halkına!

Bu duygu ve düşünceler ışığında, aziz Türk halkının ve kahraman Türk ordusunun Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Bizlere düşen temel görev, dünya var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak ve bu şanlı tarihi her dönem yeni nesillere taşımaktır.

Ne mutlu Türk’üm diyene!


Kdz Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği Başkanı İrfan Demircan :

Türk tarihi sayısız zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.

Kdz Ereğli Elif Lions kulübü derneği olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramını ve ülkemizin koruyucusu Ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyor, büyük zaferin 100 üncü yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.


GMİS YÖNETİM KURULU :

“30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, ulusumuzun Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.”


Paylaşın:
385 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ