logo

ZBEÜ EREĞLİ KAMPÜSÜ TEMELİ ‘SESSİZCE’ ATILDI

ZBEÜ Kdz. Ereğli fakülte kampüsünün temeli sessiz bir şekilde atıldı.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde Kdz. Ereğli eski hastane bölgesine kurulacak fakülte kampüsünün temeli sessiz bir şekilde atıldı.

15 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı yöneticilerinin katılımı ile atılan temel öncesinde kurban kesildi, dualar edildi.

ERDEMİR VE BAĞIŞÇI OLMASA TEMEL DE ATILAMAYACAKTI

OYAK Maden Metalürji Grubu Şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik fabrikaları (Erdemir) ve İş İnsanı Ahmet Erman’ın önemli finansman katkıları ile beton dökülerek temeli atılan kampüs 3 ayrı bloktan ve 14 bin metrekareden oluşacak. Kampüs işini hızlandırmak için yoğun çaba gösteren Kdz. Ereğli Eğitim Vakfının bağışçılar teşvik etmek amacı ile Kdv muafiyetini aldığı, vergi muafiyetini ise almak üzere olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan ZBEÜ rektörü Prof. DR. İ. Hakkı Özölçer, söz konusu kampüsle ilgili olarak Üniversite yönetiminin 2023 yılı için 9 bin 500 metrekarelik ek bina bütçesi sağlanamadığını açıklamış, Rektör yardımcısı Prof. Dr. hakan Kutoğlu ise 14 Mart salı günü Kanal Z ekranlarında katıldığı Tv programında gazeteci Doğan Gönüllü’nün sorusu üzerine kampüs için yapılan ve taahhüt edilen bağışların/bağışçıların yetersiz olduğunu savunmuş, açıklamalar Kdz. Ereğli kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

DİKKAT ÇEKEN SESSİZLİK!

Öte yandan, Kdz. Ereğli halkının ve tüm çevrelerin merakla beklediği önemli yatırımın temel atma törenine kaymakamlık, belediye, basın ve ilgili kurum yöneticilerinin katılmaması/davet edilmemesi, temel atma töreninin ‘sessizce’ yapılması dikkat çekti!

Paylaşın:
662 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ