logo

ZBEÜ GRİZU 263 TAKIMININ YENİ HEDEFİ: GİRİŞİMCİLİK

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) bünyesinde kurulun Grizu 263 A Takımı Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, katıldığı tv programında “Şu anda ekip olarak bir girişim hikayesi başlatmak istiyoruz. Hedeflerimiz arasında bu da var. Yani büyük hayalleri gerçek yapacaksanız onunla da ilgili bir ön çalışmanız olacak ODTÜ Teknokent’te böyle bir girişim başlattık” diye konuştu.

Zonguldak Kanal Z ekranlarında yayınlanan Gönüllü Ajanda programı moderatörü Doğan Gönüllü’nün 3 Şubat günü canlı yayın konukları, Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) bünyesinde kurulan ve kendi imkanları ile ürettikleri cep uydusunu uzaya fırlatarak veri alışverişi yapma başarısını gösteren Grizu 263 A takımı temsilcileri oldu.

Gönüllü’nün sorularını yanıtlayan Takım Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ile takımdaki öğrencilerden Osman Turgut, projenin 2017 yılında başladığını belirterek süreç içerisinde geliştiğini ve başarıya ulaşıldığını ifade ettiler.

“HAYALLERİ GERÇEK YAPACAKSANIZ…”

Gönüllü’nün “bundan sonraki hedefler nelerdir?” sorusu üzerine söz alan Ekmekçi, “Şu anda ekip olarak bir girişim hikayesi başlatmak istiyoruz. Hedeflerimiz arasında bu da var. Yani büyük hayalleri gerçek yapacaksanız onunla da ilgili bir ön çalışmanız olacak ODTÜ Teknokent’te böyle bir girişim başlattık . Burada gelecek perspektifinde yatırımcılarımıza da buluyor olacağız.” diye konuştu.  

“DÜNYAYI İLETİŞİM AĞI KAPSAMINA ALMAK İSTİYORUZ… GENÇLERİMİZ BAŞARACAKTIR!”

13 Ocak tarihinde SpaceX’in Falcon 9 roketi ile uzaya taşınan Grizu-263A uydusunun yörüngesine yerleşmesinden kısa süre sonra kaliteli ve güçlü sinyaller almaya başlandığını memnuniyetle ifade eden Ekmekçi, ekibin hedefleri arasında dünyayı bir iletişim ağı ile kapsam altına almak olduğunu açıkladı. Sözlerine “gençlerimiz başaracaktır” diye devam eden Ekmekçi, “Bu süreç içerisinde nasıl yapılması gerektiğini öğrendiler. Süreçte bir çok kişi ve kuruluşla temas halinde oldular. Doğru ilişkilerle, tutkuyla çalışmakla her şey yerine oturur. Bakıldığı zaman her şey ekip işi. Samimiyetle istek ve tutku ile çalışıldığı zaman sonuca ulaşıyorsunuz. Bütün süreç bize bunu gösterdi.” dedi.

“HİKAYENİN BAŞLANGICINDAN BERİ ERDEMİR VAR”

Soru üzerine “Hikayenin başlangıç noktasında Erdemir var” diye konuşan Ekmekçi, Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a teşekkür ederek, “bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Belki Türkiye’deki en büyük sıkıntı: hayaller var, bir yol kurguluyorsunuz ama o yola koyulmak için gerekli finansal desteğiniz olmadığı zaman zaten başlayamıyorsunuz. Hayaller ancak o şekilde (desteğe ulaşınca) gerçekleşebiliyor.” diye konuştu. Süreçte Erdemir yönetimi ile sıkça görüştüklerini ifade eden Ekmekçi, “bana göre Erdemir’de iyi ki bu desteği vermişiz, iyi ki bu gençlere güvenmişiz”  diyordur, bunu hissetmek büyük bir mutluluktur.” ifadelerini kullandı.

TURGUT, ÖĞRENCİ ARKADAŞLARINA “BİZE KATILIN” ÇAĞRISI YAPTI

Grizu 263 A Takım Üyesi Elektrik-Elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisi Osman Turgut ise özellikle uydunun fırlatılma sonrası süreci ile ilgilendiğini açıkladı. Uydudan sadece veri alınmadığını veri gönderimi de yapılabildiğini belirten takım üyesi Turgut, “Bu kapsamda aldığı veriyi dünyaya geri yansıtıyor. Örneğin sizin şu anda Amerika’da olduğunuzu varsayalım. Biz elimizdeki amatör cihazlarla uydumuza veri gönderdiğimizde o veriyi dünyaya geri yansıtacak siz de o veriyi alarak ikili haberleşme sağlayabilirsiniz; Bu da uydumuzun önemli özelliklerinden birisi” dedi.

Takım olarak katılınılan yarışmalar sonrası yapılan sunumlardan da söz eden Turgut kazanımların önemine dikkat çekti ve konu ile ilgilenen öğrencilere öğrenci arkadaşlarına yaptığı çağrıda “Sunumlarda bize ‘ne kazandınız neyi biliyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz tecrübelerimizden bahsediyoruz. Dostluklarımızdan arkadaşlıklarımızdan ve iş disiplinimizden bahsediyoruz. Eğer bizim ekibe katılırsanız, bizimle birlikte yeni kazanımlara sahip olabilirsiniz, çevrenizi genişletebilirsiniz, içinizdeki uzay ufkunuzu farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.” diye seslendi.

EKMEKÇİ : “ÜNİVERSİTE OLARAK YARIŞTA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

(FOTOĞRAF : Program sonrasında, yayın ekibine Grizu 263 Takım Üyesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Süleyman Ariş’te katıldı. )

Konuşmasında BEÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Çufalı’ya destekleri için teşekkür eden Takım Danışmanı Prof. Dr. Ekmekçi, sözlerinin sonunda ekip çalışmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

 “Bu biraz farklı bir hikaye oldu. Biz yola çıktığımızda insanlar hedeflerimizi duydu zamanlar hafifçe gülüyorlardı, inanmıyorlardı. Ancak şunu gördük ki; sadece büyük üniversitelerden değil, bizim gibi Anadolu üniversitelerinde de gerçekten yetenekli öğrenciler var. Yeteneklerini ortaya koyabiliyorlar ve dünya ile yarışabiliyorlar. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak da bizde bu yarışın içerisinde yer alabildiğimiz için memnunuz. Yer almaya da devam edeceğiz. Bundan sonrada Türkiye çapında bu tür örnekleri göreceğimize inanıyorum. Diğer üniversitelerimizde bunu takip edecektir diye düşünüyorum. Çünkü milletçe kalkınmamız gerekiyor öyle değil mi? Bilimsel araştırmaların sadece belli başlı lokasyonlarda kısıtlı kalmaması gerekiyor. Bütün Türkiye sathına yayılması gerekiyor. Bunun da yapılabileceğini görebiliyoruz. Yani hayal ettikçe başarırsınız diyorum.”  

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
563 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ