logo

ZBEÜ İLE BAŞSAVCILIK ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

  • BEÜ ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Ünivresitesi ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yükümlülerin ruhsal destek ve psikiyatrik ihtiyaçlarına dair işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ZBEÜ Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senato Odasında imzalandı. Ücretsiz tedavi hizmetlerinin verilmesine ilişkin işleyişi kapsayan protokole göre; ruhsal sorun yaşayanlara, psikiyatrik tedavi ihtiyacı olanlara, psikiyatrik tedavi görenlere, daha önce psikiyatrik tedavi görmüş olup mevcut durumda ruhsal destek veya psikiyatrik tedavi ihtiyacı olduğunu düşünenlere, intihar şüphesi ve intihar öyküsü olanlara Üniversite hastanesinde ücretsiz tedavi ve terapi hizmetleri verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca protokolde serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere sağlanacak ruhsal desteğin risk ve ihtiyaçlar doğrultusunda bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları şeklinde sağlanmasıyla birlikte yükümlülerin vaka sorumlusu görüşmeleri doğrultusunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesine yönlendirilmesi hususlarına yer verildi.

Paylaşın:
345 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ