logo

ZBEÜ ISA TAKIMI TEKNOFEST 2021 YOLUNDA FİNALİST OLDU

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Intelligent Sustainable Agriculture (ISA) takımı, önemli bir başarıya imza atarak TEKNOFEST 2021 Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması’nda finale kaldı.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Intelligent Sustainable Agriculture (ISA) takımı, ulusal ve uluslararası yaklaşık 500 takımın katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması’nda finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmanın Plan ve Organizasyon Raporu, Ön Tasarım Raporu ve Kritik Tasarım Raporu gibi tüm rapor aşamalarını başarıyla geçen ISA takımı geliştirdikleri tarımsal insansız kara aracı ile küresel ısınma gibi nedenlerle önümüzdeki 10 yıllık süreçte önemi daha da artacak olan sürdürülebilir tarımın gerçekleştirilebilmesine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

ÖN ELEMELERDE 170 TAKIM ARASINDA BİRİNCİ OLDULAR

Öte yandan; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bilim takımlarından Karaelmas ‘Siber Güvenlik Takımı, TEKNOFEST kapsamındaki HackIstanbul yarışması ön elemelerinde 170 takım arasında birinci oldu.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TEKNOFEST etkinliğinin bir parçası olarak 30 Temmuz’da düzenlenen ‘Siber Güvenlik CTF Hack İstanbul Yarışması’ ön elemelerinde Karaelmas ‘Siber Güvenlik Takımımız, kıyasıya girişilen rekabette dünyanın dört bir tarafından yarışmaya katılan 170 takım arasından birinci takım olarak seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Paylaşın:
549 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ