logo

“ZONGULDAK, DENİZCİLİKTE ÖZEL OLARAK DESTEKLENMELİ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajında, “Zonguldak’ın denizcilik alanında gelişip, büyümesi için özel olarak desteklenmesi gerekmektedir. ” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde,1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımız ilan edilmiştir. Kabotaj Kanunu’nun kabulü ile Türk Denizciliğinde yeni bir dönem başlamıştır.  Türkiye kıyılarında ve ülkemizin limanlarında her türlü denizcilik faaliyetinin Türk Bayrağı asılmak suretiyle gerçekleştirilmesi, ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar her alanda büyük atılımların önünü açmıştır. 95 yıl önce, karasularımızdaki özgürlük ve bağımsızlığımızın ilan edilmiş olması bu nedenle son derece önemlidir.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bu önemi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü: Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. En uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız…’ sözleri ile net bir şekilde ortaya koymuştur.

“ZONGULDAK’IN DENİZCİLİK ALANINDA GELİŞİP BÜYÜMESİ İÇİN…”

Denizcilik, Zonguldak ve ilçeleri açısından da son derece büyük önem taşımaktadır. Zonguldak merkez başta olmak üzere, Kdz.Ereğli’de, Alaplı ve Çaycuma’da, geçmişten günümüze kadar gemi inşa sanayii, balıkçılık, deniz taşımacılığı gibi alanlarda değerler yaratılmış ve ülkemizin hizmetine sunulmuştur. Bu yönü ile Zonguldak’ın denizcilik alanında gelişip, büyümesi için özel olarak desteklenmesi gerekmektedir. Kabotaj Kanunu’nun çıkarılması ile karasularımız ve limanlarda sahip olduğumuz egemenliğimiz, denizcilik alanında geliştirilecek yeni bir vizyonla desteklenmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm deniz şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyor, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum.

Paylaşın:
488 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ