logo

ZONGULDAK EMNİYETİ’NDEN SAHTE İÇKİ ÜRETENLERE DARBE!

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il ve ilçelerdeki kaçak/sahte alkol operasyonunda, haksız menfaat elde eden, toplum sağlığını tehlikeye sokanlara karşı darbe indirdi. Mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçak/sahte alkol operasyonu kapsamında İl Merkezi ve İlçelerde alkol sunumu/satışı yapan toplam 106 işyerini denetledi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre ; 27 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen denetimlerde; İl Merkezinde 9 şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirilerek 1 şahıs hakkında, Devrek İlçesinde ise 6 litre sahte içki ele geçirilerek 2 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

EREĞLİ ADETA MERKEZ OLMUŞ!

Kdz. Ereğli İlçesinde tespit edilen bir adet merdiven altı imalathanede çeşitli nitelikte toplam 400 litre sahte içki, sahte içki yapımı için özel imal edilmiş 4 adet kazan ile alkol damıtımında kullanılan çeşitli aparatlar, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet havalı tüfek ve tüfek mermileri ele geçirildiği ve imalathane sahibinin gözaltına alındığı 28.12.2021 günü mevcutlu olarak Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği bildirildi.

Ayıca daha önceki tarihlerde icra edilen Zehir-1 ve Zehir-2 operasyonlarında İl Merkezi ve İlçelerde toplam 265 iş yerinin denetlendiği, usulsüz olarak tıbbı kullanım amaçlı etil alkol bulunduran 14 şahıstan toplam 45 litre etil alkol ile 17 litre sahte içki ele geçirildiği, Kilimli İlçesinde bir adreste yapılan aramada 24 litre sahte içki ile 17 litre etil alkol ele geçirilerek 2 şahsa adli işlem yapıldığı bildirildi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

İl Merkezinde ise Tekel Bayii işleten bir şahıstan 556 litre tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ele geçirildiği, 3 şahsa adli işlem yapıldığı ve sahte içki üreterek haksız menfaat elde eden, toplum sağlığını tehlikeye sokanlara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği açıklandı.

SON DAKİKA : EREĞLİ ZANLISI SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Ereğli’deki imalathane sahibi emniyetteki ifadesinin ardından Kdz. Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

      

Paylaşın:
506 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ