logo

ZONGULDAK HAVALİMANINA BÜYÜK UÇAKLAR İNEBİLECEK

Zonguldak Havalimanı’nda 2 bin 131 metreye uzatılan pistin açılışını gerçekleştiren Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Pistin büyütülmesi sayesinde, büyük tip uçaklar havalimanımızı kullanabilecektir. Havalimanımızın pist ve yolcu kapasitesinin genişletilmesi, bölgeden özellikle Avrupa ülkelerine olan yoğun uçuşlar için kolaylık sağlayacaktır.” ” diye konuştu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uçakla iniş gerçekleştirdiği Zonguldak Havalimanı’nda 2 bin 131 metreye uzatılan pistin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, ulaştırma ve haberleşme alanının öneminin bu süreçte giderek arttığına dikkat çekti.

“STRATEJİK BAKIŞ AÇISI, HUMMALI ÇALIŞMA…”

Bakan Karaismaioğlu, dünyada güç dengeleri değişirken Türkiye’nin de coğrafi konumu itibariyle önemli bir fırsatla karşı karşıya geldiğini söyledi. Bakanlık olarak stratejik bakış açısı ile hummalı bir bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 86 milyar liranın üzerinde harcama yaparak, karada, havada, denizde ve demir yollarında ülkemizi kuşatan bir altyapı oluşturduk” diye konuştu.

“İİSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’NIN EN YOĞUNU…”

Bakan Karaismailoğlu, Avrupa Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı tarafından salgın döneminde Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak İstanbul Havalimanı’nın ilan edildiğine dikkat çekerek yapımı devam eden havalimanlarının da tamamlanmasıyla aktif havalimanları sayısının 60’a çıkacağını ifade etti ve çalışmaları özetledi.

“PİST UZATILDI VE GENİŞLETİLDİ; BÜYÜK UÇAKLAR İNEBİLECEK”

Havalimanımızın ihtiyaçları konusunda bölge milletvekilleri, valiler ve belediye başkanları ile birlikte hummalı bir çalışmaya girildiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Bölgemizdeki ekonomik büyüme ve halkımızın artan talebi neticesinde yenileme çalışmalarına gerek duyulmuştur. Bu amaçla, havalimanımızda geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan pist büyütme çalışmaları tamamlanmıştır. Çalışmalarımız kapsamında, havalimanımızın pistinin uzunluğu bin 881 metreden, 2 bin 131 metreye uzatılmış, 30 metrelik pist genişliği de 45 metreye çıkarılmıştır. Pistin büyütülmesi sayesinde, büyük tip uçaklar havalimanımızı kullanabilecektir. Havalimanımızın pist ve yolcu kapasitesinin genişletilmesi, bölgeden özellikle Avrupa ülkelerine olan yoğun uçuşlar için kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu.

“DÜNYA’DA ULAŞILMAYACAK YER KALMAYACAK”

Artan ekonomik potansiyeli yerine getirmek, ulaşımın tüm modlarında insan ve yük taşımacılığında iddialarını artırmak üzere çalıştıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Küresel bir marka haline gelen THY ile Dünya’da ulaşamayacağımız yer bırakmayacak, ülkemizi de her noktasından dünya ile bağlayacağız. Zonguldak Havalimanımız’ın da büyüyen pistiyle bölgemizde nice hayırlı işlere, yatırımlara, turizme, ekonomik canlılığa vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
528 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ