logo

ZONGULDAK HEYETİ, SERA OSB İÇİN ANTALYA TEMASLARINDA…

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak – Çaycuma Sera Organize Sanayi Bölgesi projesi kapsamında, beraberindeki heyet üyeleri ile birlikte Antalya ilinde bir dizi teknik gezi ve temaslarda bulunulduğunu açıkladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, ilçe TSO ve Sera OSB temsilcileri ile birlikte altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan, Zonguldak-Çaycuma Sera Organize Sanayi Bölgesi projesi kapsamında Antalya ‘da bir dizi gezi ve temaslarda bulunulduğunu açıkladı.

Demir’in ifadesine göre ; Zonguldak heyeti Antalya’da ilk olarak, modern tesis ve üretim alanlarını yerinde inceleyerek tecrübe edinme amacı ile Yüksel Tohum Tarım San. Tic.ve A.Ş ile A-Z Tohum Tarım San. Tic.ve A.Ş’yi ziyaret etti.

“YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR”

Buradaki izlenimlerini “yol gösterici olacaktır” şeklinde açıklayan Demir, “Firmalara ait modern seraları gezerek, seraların inşası, seralarda ki ürünlerin hangi teknolojiler kullanılarak üretildiği, nasıl hasat edildiği, seraların modern ısıtma ve sulama sistemlerinin nasıl olduğu, paketleme sistemleri ile pazarlama ve ihracat teknikleri hakkında iyi örnek uygulamaları yerinde görerek yüksel tohum ve A-Z Tohum firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldık. Sera Organize Sanayi Bölgemizin altyapı inşaatı bu yılın ortalarında tamamlanacak. Devamında girişimcilerimiz üstyapı inşaatlarını tamamlayarak üretime geçecekler. Tecrübe paylaşımı, sera kurulumu ve işletmeciliği ile ilgili en son teknolojileri yerinde görmek ve bilgi almak, sonrasında da Organize Sanayi Bölgemizin kurulumunda istifade etmek üzere bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yüksel Tohum Tarım San. Tic.ve A.Ş ile A-Z Tohum Tarım San. Tic.ve A.Ş yetkililerine bilgi ve birikimlerini bizimle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

TİCARET BORSASI ZİYARETİ

Antalya temasları kapsamında heyette yer alan yatırımcıların, Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’la görüştüğünü ve borsa üyelerinin tarımsal faaliyetleri, Antalya ilinin tarım sektöründe Türkiye ekonomisindeki ihracat rakamları ve Borsa’nın faaliyetleri hakkında bilgiler aldıklerini açıklayan Demir, BOrsa yöneticilerine teşükkür etti.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ

Heyet daha sonra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Cihangir Deniz’le görüşen Metin Demir öncülüğündeki Zonguldak delegasyonu, oda üyelerinin tarımsal faaliyetleri, Antalya ilinin Tarım sektöründe yeri ve Oda’nın faaliyetleri hakkında bilgiler alarak gösterilen misafirperverliğe teşekkür ettiler.

KATILIM:

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in organize ve öncülük ettiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası teknik gezi ziyaretine; Demir’le birlikte, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Fatih Özkütük, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, TOBB Zonguldak Akademik Danışmanı Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Zekai Aktan, Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı Serdar Baytemür, Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı Alaattin Kurnaz, Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı Müslüm Güneş, Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı Ozan Bektaş, Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı İsmail Gedik ve Sera Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısı Elif Mutlu katılım sağladı.

Paylaşın:
800 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ