logo

ZONGULDAK İÇİN SEKTÖREL TEŞVİK; ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Kdz. Ereğli TSO Önceki Dönem Başkanı, İŞ insanı Sertan Yalçın, “Zonguldak için DEMİR ÇELİK, TERSANELER ve KÖMÜR üretimine sektörel teşvik verilmelidir.” dedi.

Kdz. Ereğli TSO Önceki Dönem Başkanı, İŞ insanı Sertan Yalçın, uzun süredir il ev ilçe gündeminde olan ancak bir türlü sonuç alınamayan sektörel teşvik konusunu, Koronovirüs tedbirleri kapsamında tekrar gündeme taşıdı.

Zonguldak için sektörel teşvik gerekliliği konusunu; “süreci, gerekçelerini ve çözüm önerilerini” özetleyerek yazan Yalçın, bölge milletvekillerinin de bir araya gelerek çalışma başlatmasını istedi.

Yalçın’ın “ZONGULDAK İÇİN SEKTÖREL TEŞVİK; ŞİMDİ DEĞİL İSE NE ZAMAN?” soru-başlığı ile yayınladığı paylaşımı şöyle :

Mart ayı başından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını ülkemizi de etkisi altına almıştır. Bu süreçten ekonomik olarak en çok etkilenen şehirler karantina tedbirlerinin en sert uygulandığı 30 büyükşehir ve Zonguldak’tır. İlimiz 30 büyükşehir ile birlikte aynı tedbirlere maruz kalmıştır. Fakat bizler ekonomik olarak büyükşehirler ile aynı yapıya ve güce sahip değiliz.

“EKONOMİMİZ BÜYÜKŞEHİRLER KADAR GÜÇLÜ DEĞİL”

Dolayısı ile bu süreçte bir çok tüccar sanayici ve esnaf arkadaşımız bu krizi diğer 30 büyükşehirdeki tüccar sanayici ve esnaflardan daha ağır yaşamaktadır. Zonguldak ekonomisi 30 büyükşehir ekonomisi kadar güçlü ve dinamik değidir. Bunun için Zonguldak ekonomisine daha fazla destek verilmesi gerekmektedir.

“MİLLETVEKİLLERİ BİR ARAYA GELİP ÇALIŞMA BAŞLATSINLAR”

Bu süreçten sonra ekonomimizin tekrar güçlü hale getirebilmek ve yaralarımızı hızlı bir şekilde sarmak için bölgemde acil olarak DEMİR ÇELİK, TERSANELER ve KÖMÜR üretimine sektörel teşvik verilmelidir.Tüm bölge milletvekillerimizin sektörel teşvik konusunda biraraya gelip gerekli çalışmaları biran önce başlatmaları bölgemiz ekonomisi açısından önem arz etmektedir.

Paylaşın:
835 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ