logo

ZONGULDAK KAMU YATIRIMLARININ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Zonguldak Kilimli ilçesi karayolu arasındaki Teoman Duralı Tünelleri, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Kilimli Sahil Yolu ile diğer kamu yatırımlarının toplu açılış töreni ve miting gerçekleştirildi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan uzaktan bağlantı yöntemi ile katılarak “hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Zonguldak’ta 84 kamu yatırımının toplu açılış törenine katılmak üzere, AK Parti Genel Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zonguldak’a geldi. Madenci Anıtı önünde düzenlenen Mitingde konuşan Yıldırım, Zonguldak’ta doğan Şaban Teoman Duralı’nın adının tünellere verilerek vefa örneği sergilendiğini hatırlattı, “Zonguldak-Ereğli yolu, Değirmenağzı Tünelleri, Kozlu viyadük ve köprüleri, Kdz. Ereğli Hastane ve kavşak açılışını da yine sizlerin katılımıyla bu törende gerçekleştiriyoruz.” diyerek yatırımlarla ilgili bilgi verdi, Bakan Özer’de Zonguldak’ta iki dönem rektörlük yaptığını hatırlatarak “Arazi bulunan yerde okul yapmak için her türlü kaynağımızı Zonguldak’a aktaracağız. ” diye konuştu.

Açılış törenine uzaktan bağlantı yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım 5 dakikaya düşecek.” dedi. Ülke ekonomisine dair bilgiler veren Erdoğan, hayat pahalılığı için “ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek sorunun çözüleceği sözünü verdi.

Halkın ve madencilerin ilgi gösterdiği tören, Erdoğan’ın talimatının ardından, yatırımların bulunduğu alanlardaki yetkililerin kurdeleleri kesmeleriyle son buldu.

Paylaşın:
578 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ