logo

ZONGULDAK TURİZMDEN PAY ALAN İLLER ARASINDA OLACAK

Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz 2020 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Turizm ve Tanıtım” başlıklı bölüme geniş yer ayırarak, ilin bu güne kadar gelir kaynağının maden ve sanayi sektörlerinin oluşturduğunu söyledi. Devam eden ve planlanan Turizm projelerini açıklayan ve basından da tanıtım için destek isteyen Tutulmaz, “Turizm Tanıtım Çalışma Grubu” oluşturulduğunu hatırlatarak, “Zonguldak’ın Turizmden pay alan iller arasında olacağını” ifade etti.

Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz 2020 yılı değerlendirme toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. 11 Ocak Pazartesi günü Polisevinde düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Selim Alan ve bazı il yöneticileri de hazır bulundu.

KONU BAŞLIKLARI :

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü basının önemini vurgulayarak kutlayan Vali Tutulmaz, sunu eşliğinde gerçekleştirdiği toplantıda; “Pandemi ile mücedele, Turizm Tanıtım, Ulaştırma ve Altyapı Çalışmaları, Sanayi-Ticaret ile Eğitim-Öğretim faaliyetleri, Aile Çalışma Ve Sosyal Politikalarla İlgili Hizmetler, Tarım Orman Su İşleri ve Emniyet-Asayiş konularında” özet açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ALAN GAZETECİLERİ KUTLADI

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirmen toplantısı Zonguldak Belediye Başkanı Dr. selim Alan’ın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlaması ve sağlıklı ortamda bir araya gelme dileğinde bulunması ile başladı.

“SEVGİ DİLİ KULLANIMI” VE “KURALLARA UYUMDA” ISRARLI!

Vali Mustafa Tutulmaz’da sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü’nü kutlaması ile başladı. Basının kamusal konularda duyarlı olmasını ve doğru haber yapmasını isteyen Vali Tutulmaz, haberin objektifliği, yorumun özgürlüğüne dikkat eden gazetecilere teşekkür etti.

Zonguldak’ta göreve Başladığı dönemde “sevgi dili kullanımı” ve “kurallara uyum” konularında hassasiyetleri olduğunu belirttiğini hatırlatan Tutulmaz, nefret dilinin sorunları arttıracağını söyledi ve kurallara uyulması konusunu tekrar hatırlatarak “kural kültürünü oluşturmamamız lazım” diye konuştu.

PANDEMİ KURALLARINA UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sözlerine valiliğin logosunun değiştirildiğini açıklayarak devam eden Tutulmaz, sözü pandemi konusuna getirdi. Tedbirlerin alınmasına devam edildiğini ve rehavete yer olmadığını vurguladığı konuşmasında, bir ay öncesine nazaran daha iyi durumda olunduğunu belirten Vali Tutulmaz, maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyulmaya devam edileceğini belirtti.

TURİZME GENİŞ YER AYIRDI

Tutulmaz, konuşmasında Turizm ve Tanıtım başlığına geniş yer ayırdı. İlin bugüne kadar gelir kaynaklarının maden ve sanayi sektörlerinden elde ettiğinin bilindiğini hatırlatan Tutulmaz, turizm değerlerinin ortaya çıkartılması ve tanıtılması ile önemli gelir elde edilebileceğini söyledi. Valilik bünyesinde Bakka, Belediye, İl Kültür Müdürlüğü ve Turizm Fakültesi katılımı ile “Turizm Çalışma Gurubu” oluşturulduğunu kaydeden Tutulmaz, geçmişte gerçekleştirilen, hala devam eden ve gelecekte planlanan projeler hakkında sunu eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Grubun öncü ve dinamik hareket edeceğini vurgulayan Vali Tutulmaz, Zonguldak’n önümüzdeki yıllarda turizmden pay alan iller içerisinde olacağını bildirdi.

BASINDAN DA DESTEK İSTEDİ

Tutulmaz bu bölümde Endüstriyel Miras, Doğa ve Kültür Turizmi potansiyeline dikkat çekerek, değerlerin iyi tanıtıldığı takdirde başarılı olunacağını savundu ve “tanıtım konusunda basından destek istedi. visit Zonguldak web sitesinin oluşturulduğunu açıklayan Tutulmaz sertifikaların ve coğrafi işaretlerin arttırılması gereğinden söz etti. Üzülmez Kültür Vadisi, maden Müzesi ve Eğitim Ocağı, Gökgöl Mağarası Ziyaretçi Merkezi, Fiilyos Kelsi ve Tion Antik kenti, Kadıoğlu Mozaikleri ile Kzlı ILıksı Termel Turizmi Projelerin devam ettiğini açıklayan Tutulmaz, turizmle ilgili gelen heyetlerle daha yakından ilgilenileceğini sözlerine ekledi.

Toplantı, Filyos Vadi Projesi kapsamında yer alan çalışmalar ile Çaycuma Havaalanı faaliyetleri le devam etti.

Vali Tutulmaz’ın açıklamalarının devamı bir sonraki haberimizde yer alacaktır.

Paylaşın:
626 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ