logo

ZONGULDAK VE BARTIN ECZACILARI KIRGIN!..

Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Eczacı Ayşegül Kara, maske satışı konusuna açıklık getirdi ve zor koşullarda görev yapmalarına rağmen fırsatçı olarak ilan edilmelerine kırıldıklarını ifade ederek, “…ama görev sorumluluğumuzun bilinci ile tüm olumsuz koşullara rağmen sizlere hizmet vermeyi sürdürdük.” dedi.

Koronavirüs’le mücadele kapsamında ülke gündeminde olan maske satışı konusuna açıklık getiren Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Eczacı Ayşegül Kara, yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamasına, sağlık ordusunun önemli bir parçası olarak en önde görev yaptıklarını hatırlatarak başlayan Kara, şöyle dedi:

RAPORLU OLMAYAN İLAÇLAR KONUSU

Biz eczacılar Zonguldak ve Bartın da hastalarımıza her koşulda hizmet vermeye devam etmekte olan sizlere en yakın sağlık danışmanlarıyız.
Covid 19 ile mücadelede sağlık ordumuzun bir parçası olarak en önde çalışıyoruz. Aile hekimlerimizin yükünü hafifletmek ve bulaş riskini azaltmak için günü gelen raporlu ilaçlarınızı eczanelerimizden temin edebilirsiniz. Ancak raporlu olmayan ilaçlarınız bu kapsama girmemektedir.

“DENETLENDİK, KIRILDIK, FIRSATÇI İLAN EDİLDİK, AMA HİZMETİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Bizler eczanelerimizde toplum sağlığını korumak amacıyla sınırlı sayıda ve yüksek maliyetle temin edebildiğimiz maskeleri sizlere ulaştırmaya çalıştık. Ama bu süreçte pahalı maskenin sorumlusu eczacı olarak gösterildi. İhtiyaç karşılamak için zorlukla temin ettiğimiz maskeleri sizlere ulaştırdığımız için İl Ticaret Müdürlüklerince denetlendik. Zor koşullarda verdiğimiz hizmet için üstüne bir de suçumuz yokken tutanaklar tutuldu .Kamuoyunda fırsatçı ilan edildik. Kırıldık ama görev sorumluluğumuzun bilinci ile tüm olumsuz koşullara rağmen sizlere hizmet vermeyi sürdürdük. Sonuç olarak maske satışı yasaklandı. Maskelerin eczaneler kanalı ile siz sevgili vatandaşlarımıza ulaştırılma kararı alındı. Ancak Zonguldak ve Bartın için bu uygulama şu an için başlamadı. Eczanelerimizde şu an maske satışı yapılmamaktadır. Eczanelerimize ücretsiz maskeler geldiğinde sizlere ulaştıracağız. Maskeyi alabilmeniz için cep telefonlarınıza Sağlık Bakanlığı tarafından şifre gönderilecek. Telefonunuza şifre gelmedikçe eczaneye maske almak için başvurmayınız. Sizlerin sağlığı için çalışmaya devam ediyoruz. Sizden isteğimiz bize güvenin, evinizde kalın. #Eczacılargörevbaşında

Paylaşın:
1355 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ