logo

“ZONGULDAK’A 1,6 MİLYAR LİRA SOSYAL YARDIM YAPILDI”

Zonguldak’ta huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığın Zonguldak’taki hizmetlerini sıraladı ve 2003-2022 yılları arasındaki 19 yıllık dönemde kente 1,6 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktardıklarını ifade etti.

Bir dizi ziyaret ve iftar programı için Zonguldak’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; Valilik makamı ziyareti sonrasında esnafı ziyaret etti. Gazipaşa Caddesi’ndeki esnafla görüş alışverişinde bulunan Bakan Yanık, talepleri dinledi. Bakanın programı AK Parti İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ziyareti ile devam etti. AK Parti il teşkilatında partililer ile bir araya gelen Bakan Derya Yanık buradan da Zonguldak Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından karşılanan Bakan Yanık, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Zonguldak ziyaretini Merkez Huzurevi ile devam ettirdi. Burada huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek sohbet eden Bakan Derya Yanık, iftar programında açıklamalarda bulundu.
Bakan Derya Yanık, Zonguldak’ın Türkiye tarihinde seçkin bir il olduğuna dikkat çekti.

“7/24 çalışıyoruz”

Bakanlığın hiçbir vatandaşın maddi ve manevi olanaklardan yoksun kalmaması için Zonguldak’ta da 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti ve “Bakanlığımız, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devletimizin şefkat eli aynı zamanda. Binlerce yıllık devlet hafızasına sahip bir millet olarak hiçbir vatandaşımız maddi ve manevi olanaklardan yoksun kalmasın diye ülkemizin her köşesinde ve Zonguldak’ta da 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız çünkü biz büyük bir aileyiz.” diye konuştu.

“Zonguldak’ta 1,6 milyar TL sosyal kaynak aktardık”

Bakanlığın Zonguldak’taki hizmetlerini sıralayan Derya Yanık, 2003-2022 yılları arasındaki 19 yıllık dönemde kente 1,6 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktardıklarını ifade etti. AK Parti hükumetlerinin her türlü ihtiyaçta vatandaşının yanında olmaya devam ettiğini belirten Bakan Yanık, bakanlığın yetki görev ve sorumluluklarını özetleyerek yerl konularda şöyle dedi:
“Zonguldak ilimizde de il müdürlüğümüz, 5 Sosyal Hizmet Merkezimiz ve 8 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla bu 7 başlıkta hizmetlerini sürdürmektedir. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımızda engelli, yaşlı, kadın ve çocuklara kurumsal bakım ve koruma hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetleri hane hane gezerek kendi tespitlerimize göre yaptığımız gibi başvuru yöntemiyle de değerlendiriyoruz. 2017 yılından bu zamana Zonguldak ilimizde 22 meslek elemanı ile yaklaşık 17 bin haneyi ziyaret ettik. Engelliler ve yaşlılarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ve bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için insan odaklı ve hak temelli hizmet modelleri geliştiriyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın sorunlarına kapsamlı çözümler üretiyoruz. Engellerin kalktığı bir toplum olma vizyonuyla hareket etmekte, yaşlı haklarının güçlendirilmesi ve aktif yaşlanmanın desteklenmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı, Devrek’te 1 Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 65 engelli bireye hizmet sunuyoruz. Bunun dışında ruhsatlandırılması, finansmanı ve denetimi Bakanlığımızca sağlanan 2 Özel Engelli Bakım Merkezinde de hizmet alan 139 engelli vatandaşımız bulunuyor. Yine Zonguldak’ta Bakanlığımıza bağlı 4 Huzurevi ile Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 192 büyüğümüze hizmet sunuyoruz. Bugün de bu merkezlerden birinde sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu bu vesileyle tekrar belirteyim.”

“Ana prensibimiz aile odaklı hizmet”

Aile odaklı hizmet sağlamayı prensibinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Bakan Yanık, “Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda bireylerin rahat ve huzurla yerleşebilecekleri, insan doğasına uygun mekanlarda hizmet sunmayı önceliyor ve kurumlarımızı bu şekilde dönüştürüyor, geliştiriyoruz. Aile odaklı sistemde ise, evde bakım yardımı, engelli ve yaşlı aylığı, sosyal ekonomik destek, şartlı eğitim yardımı, ücretsiz seyahat hakkı gibi birçok başlıkta yardım programları geliştirdik ve bu hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Zonguldak iline ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında 2022 yılında 94 bin TL gelir desteği ödemesi yaptık. Evde Bakım Yardımından 5 bin 747 kişi halihazırda Zonguldak da faydalanıyor. 2006 yılından beri Zonguldak halkına bu kapsamda 732 milyonun üzerinde kaynak aktardık. Zonguldak’ta 2022 Ocak-Şubat döneminde bin 29 yaşlımıza 2,2 milyon TL, 4 bin 523 engelli ve engelli yakınımıza 9,2 milyon TL yardım yapılmıştır” şeklinde sözlerini tamamladı. (iha)

Paylaşın:
293 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ