logo

ZONGULDAK’TA AVUKAT FADİLE UYAN, ÇATALZEYTİN NOTERİ OLDU

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde uzun yıllardır Avukatlık yapan ve aynı zamanda TİMEF Hukuk Müşavirliğini üstlenen Avukat Fadile Uyan Çatalzeytin Noteri Oldu!

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde uzun yıllardır Avukatlık yapan ve aynı zamanda Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) ile Ünye Medya İletişim Derneği (ÜMİD)Hukuk Müşavirliğini üstlenen Avukat Fadile Uyan, Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi Noterliği’ne atandı.

Aslen Hatay’lı olan ancak Zonguldak’ta ikamet eden Uyan, Kastamonu-Çatalzeytin Noterliği’ndeki görevine 10 Kasım 2020 Salı günü yemin ederek başladı.

Çatalzeytin Noteri Fadile Uyan, yeni görevi ile ilgili yaptığı ilk değerlendirmede, “Karadeniz’in güzel şehirlerinden olan Kastamonu’nun şirin ilçesi Çatalzeytin’de göreve başlamaktan dolayı mutluyum. Çatalzeytin’de güzel anılar biriktirmeyi umut ediyorum.” dedi. Uyan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde göreve balaması nedeni ile de “Türkiye Cumhuriyetimiz Kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor, onun çalışkanlığı, bağımsızlığı öğütleyen tüm ilkelerine sahip çıkıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fadile Uyan Kimdir?

1971 yılında Hatay ili İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da derece ile bitirdi. 1987 yılında girdiği üniversite sınavında ilk tercihi olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1991 yılında dört yıllık eğitim veren Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından Ankara Barosuna bağlı olarak avukatlık stajına başladı. 1992 yılında stajının sonunda yemin ederek Avukatlık Ruhsatını aldı.

1993 yılında T.C. Adalet Bakanlığı’na Noterlik mesleğini icra edebilmek için Avukatlık Ruhsatı ile birlikte müracaatta bulundu. Müracaatım üzerine bakanlığın yaptığı değerlendirme sonunda Noterlik görevine uygun bulundu. 1994 yılında Zonguldak ili Çaycuma ilçesinde Zonguldak Barosuna bağlı Serbest Avukat olarak kendi ofisini açtı. Avukatlık Mesleğinde 27 yılı geride bırakan Uyan, iki çocuk annesi.

Paylaşın:
1506 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

ZONGULDAK’TA AVUKAT FADİLE UYAN, ÇATALZEYTİN NOTERİ OLDU” için 1 yorum

  1. RAMAZAN : diyor ki:

    FADİLE HANIM SAYGILAR SEVGİLER YENİ İŞİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN ÇATAL ZEYTİN SAHİLDE KÜÇÜK BİR KASABA DIR BİTİŞİĞİNDE TÜRKALİ VARDIR KARADENİZ SAHİL ŞERİDİNİ ÇOK İYİ BİLİRDİM SANIRIM ÇAYCUMADA İLK MÜVEKKİLİNİZ BEN OLDUM…. İSTANBUL TARAFINA YOLUN DÜŞERSE VERECEĞİM NUMARDAN ALO DEMENİZ YETERLİ SİZİ BULUNDUĞUNUZ YERDEN ALIR EVİMİZDE MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYARIM SAYGILARIMLA RAMAZAN İSLAM TEL 530 576 41 67