logo

ZONGULDAK’TA ‘DEMİRYOLU TURİZM KORİDORU’ ÖNERİSİ…

  • Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odası Yöneyim Kurulu Başkanı Metin Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a ziyaretini değerlendirirken, “Bölgenin mevcut turizm ve kültür değerleri hâlihazırdaki tren yollarıyla bütünleştirerek doğu ekspresine benzer bir turizm koridoru oluşturup, alternatif bir turizm güzergâhı ortaya koyduk.” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir beraberinde; TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner ve TÜRSAB Batı Karadeniz İl Temsilcisi Vahdettin Velioğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı ziyaret etti.

DOĞU EKSPRESİ BENZERİ…

Ziyarette; Batı Karadeniz Bölgesel trenlerinin turistik amaçlı kullanımları ile ilgili girişimlerde bulunuldu. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir;” Bilindiği üzere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Turizm alanında da çalışmalar yaparak şehrin yaşam kalitesini artırmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızla birlikte “Kömüre Giden Demiryolu- Tren Turizmi Projesi” geliştirdik. Bölgenin mevcut turizm ve kültür değerleri hâlihazırdaki tren yollarıyla bütünleştirerek doğu ekspresine benzer bir turizm koridoru oluşturup, alternatif bir turizm güzergâhı ortaya koyduk. Bugünkü ziyaretimizde projemizi detayları ile anlattık. (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu ile iş birliği yaparak, talep ve ihtiyaca göre Batı Karadeniz Bölgesel trenlerinin turistik amaçlı kullanımları ile ilgili önerilerimizi Sayın Bakan Yardımcımıza ilettik. Yakın zamanda projemiz ile ilgili olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum. Sayın Bakan yardımcımıza nazik kabulleri, misafirperverlikleri ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim ” dedi.

Paylaşın:
213 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ