logo

ZONGULDAK’TAN RUSYA’YA RO-RO SEFERLERİ BAŞLADI

Zonguldak’tan Rusya’ya başlangıç olarak 10 milyon dolarlık döviz getirisi olan Ro-Ro seferi başlatıldı.

Zonguldak’tan Çakır Denizcilik Ticaret Limited Şirketi ile Rusya’dan Krugozor Lines Şirketi’nin Rusya’daki bağlantıların ardından Türkiye’den Rusya’ya başlangıçta aylık 10 milyon dolarlık döviz getirisi olan Ro-Ro seferi başlatıldı. Mersin ve bölgesindeki anlaşmaların yapılmasıyla birlikte gemi, Rusya’ya ilk seferinde narenciye taşıyacak. Zonguldak Limanı’ndan geniş kapsamlı olarak başlatılan Ro-Ro seferinin haftada iki gün olarak sürdürülmesi planlanıyor.

Seferlerin kazasız bir şekilde gerçekleşmesi için adaklık kurbanın kesilmesi ve duaların yapılmasın ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. istanbullines şirketine ait Birdeniz N adlı Ro-Ro gemisine geçen protokol üyeleri burada seferlerin hayırlı olmasını diledi.

VALİ TUTULMAZ DENİZYOLU KULLANIMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Türkiye’nin üreten; ürettiğini de satan ülke konumuna geldiğini belirtti ve “İnşallah bu başlangıç başka başlangıçların da devamı olur. Kalıcı olur” diye konuştu. Vali Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün ilimizden bir başka Ro-Ro seferini daha başlatıyoruz. Daha önce Ukrayna’ya ilimizden üç kez sefer yapılıyordu. Şimdi Mustafa Çakır kardeşimizin şirketiyle de Rusya’ya bir sefer başlatılıyor. Haftada iki sefer ile ülkemizin ürettiği malların Rusya’ya ulaşımı sağlanmış olacak. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ülkemiz üreten, ürettiğini satan bir ülke konumuna gelmiştir. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Burada ilimiz adına bu çok önemli. İlimiz Filyos Limanı ile inşallah önümüzde çok daha ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Şu anda da Ereğli Limanı, Eren Limanı ve Zonguldak Limanı’yla da ülkemize katkı sağlamaya devam ediyor. Ülkemizin zenginliği açısından bunlar önemli. Deniz yolunun kullanılması önemli. Bunu il olarak yapıyor olmaktan da duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. İnşallah bu başlangıç başka başlangıçların da devamı olur. Hayırlı olsun, kalıcı olur.”

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Milletvekili Hamdi Uçar ve Krugozor Lines Şirketi’nin Genel Müdürü Elbrus Hüseynov da girişimci şirketlere teşekkür ederek başarılarının devamını dilediler.

ÇAKIR “SÜREYİ 8-10 GÜNDEN, 1-2 GÜNE İNDİRDİK”

 Çakır Denizcilik Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çakır ise “Haftada iki seferle ayda tahminimiz sadece döviz getirisi 10 milyon dolar civarındadır. Rusya’ya gidecek olan bölgeye Türkiye’den herhangi bir ihracat tırı normal şartlarda 8-10 günde gidiyor. Biz kurduğumuz Ro-Ro hattıyla bunu 1-2 güne indirdik. Bu daha çok ihracat, daha çok döviz demektir.” dedi.

Gemi, narenciye yüklerinin tamamlanmasının ardından Rusya’nın Kavkas Limanı’na hareket edecek. (iha)

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
869 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ