logo

ZONGULDAK’TAN ÜÇ İYİ HABER!

Koronvirüs Salgını önlemlerinde 30 Büyük il ile birlikte değerlendirilen Zonguldak’tan üç iyi haber geldi. Bunlar; testleri pozitif çıkan hakem çift, Zonguldak halkının ‘evdekel’ çağrına uyması ve Zonguldak’lı duyarı bir vatandaşın maske üreten Kdz. Ereğli belediyesine yardımı oldu.

Koronvirüs Salgını önlemlerinde 30 Büyük il ile birlikte değerlendirilen Zonguldak’tan üç iyi haber geldi.

1- Hakem çiftin tedavisinde olumlu süreç

Zonguldaklı İl Hakemi Eren Ferhat Çelik’in eşi Tuğçe Yozgatlı Çelik, korona virüs salgının büyük bir kısmını atlatarak evde tedavi edilmesine başlandı.

Zonguldaklı İl Hakemi Eren Ferhat Çelik ve eşi Tuğçe Yozgatlı Çelik korona virüs teşhisi nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Çelik çiftinden iyi haberler gelmeye başladı. Tuğçe Yozgatlı Çelik’in salgının büyük bir kısmını atlattığı ve tedavisinin evde devam edilmesine karar verildi. Öte yandan İl Hakemi Çelik’in durumunun ise iyiye gittiği ve tedavisine devam edildiği belirtildi.

2- Zonguldak evde kaldı...

Zonguldak’ta korona virüs salgını tedbirlerine uyan vatandaşlar evde kaldı.

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sokağa çıkma yasağının 65 yaş üzeri ve 20 yaş altına getirilmesi ve hafta sonu tatili olması sebebiyle ekipler tarafından alınan sıkı tedbirler sonrası Zonguldak’ta sokaklar boş kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından vatandaşlar il ve ilçelerde kurallara riayet etti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimleri ve çalışmaları drone yardımıyla havadan görüntüledi. Vatandaşların sokağa çıkmadıkları görüldü. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TTK’da ürütime ara verildiğini hatırlatarak sıranın özel sektöre geldiğini açıkladı.

3- Zonguldak’tan Ereğli’ye anlamlı bağış…

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından halka ücretsiz dağıtmak için sürdürülen maske üretimine Zonguldak’tan bir destek geldi.

Desteği sosyal sayfasında paylaşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Zonguldak’tan dikiş makinesi ve bir mektup geldi. Çok etkilendim. Zonguldak’tan gelen mektup Pınar Kahveci’ye ait… Mektubunda, babası Zonguldak MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahveci’nin maske üretimi sırasında kullanılması için dikiş makinesi gönderdiğini yazmış. Kendisi de ‘Bizim de bu yardımlarda bir payımız olsun’ deyip 500 TL bağışta bulunmuş. Pınar Hanım ‘Allah bu sıkıntılı günleri birlik ve beraberlikle atlatmayı nasip etsin’ demiş. Ben de aynı dileklerle Mustafa Kahveci’ye ve Pınar Kahveci’ye Ereğli halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Üretim ve dağıtım çalışmalarımız devam ediyor. İnanıyorum, birlikte başaracağız.” açıklamasında bulundu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1611 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ