logo

2 İŞÇİ HASTANEDE, KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

  • TTK Kandlli/Armutçuk taşkömürü ocağında meydana gelen göçükte kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre saat 15.00’e kadar 2 yaralı Ereğli’ye sevk edildi, göçük altında kalan ve sayıları 5 civarında olduğu öngörülen işçilere ise canla başla süren çalışmalarla ulaşılmaya çalışılıyor. Bu arada olayı duyan ve vardiyası olmayan işçiler de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ocağa giriyor.

Güvenlik güçleri ile GMİS Yetkilileri ve AFAD-UMKE ekipleri olay yerinde…

Resmi olmayan son bilgilere göre ; 30-40 kişinin çalıştığı bir bölümde göçükte 4 kişinin kaldığı, diğerlerinin kendi imkanları ile kurtulduğu, göçükte kalan 3 kişiden ise ses alındığı ifada ediliyor.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU AÇIKLADI:

Üzücü olayla ilgili TRT Haber’e değerlendirmede bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, vardiyada bulunan 280 işçiden 4 işçinin göçükten etkilendiğini, birinin canlı olarak kurtarıldığını, 1 işçinin ağır yaralı olduğunu, 2 işçiden ise ses alınabildiğini açıkladı. 75 kişilik arama kurtarme ekibi ile çalışmaların devem ettiğini belirten Hacıbektaşoğlu ayrıca olayda grizu patlaması olmadığını tavan çökmesi meydana geldiğini söyledi.

SON DAKİKA: 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 4 işçiden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Günün sonundaki özete göre; Zonguldak’ın Ereğli ilçesine Bağlı Kandilli Beldesinde TTK’ya ait taşkömürü ocağında göçük meydana geldi. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 3 işçi yaralı olarak kurtarıldı. Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Paylaşın:
389 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ