Zonguldak’ta Gazeteci Bahattin Arı, Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Zonguldak’ta yayınlanan Susma Gazetesi imtiyaz Sahibi Bahattin Arı, 28 Şubat Cuma günü dernek yönetim binasında düzenlediği basın toplantısında “Meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları yakından bilen, yıllardır bu kentte çalışarak, üreterek, halkın içinde yaşayan biri olarak, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum.” İfadeleri ile adaylığını açıkladı.
“MESLEĞİN GELECEĞİ İÇİN….”
27 yıldır Zonguldak’ta mesleğin içinde olduğunu açıklayan Arı, “Bu süre boyunca, her zaman gazeteciliğin onurunu ve bağımsızlığını korumaya gayret ettim. Bu uğurda bedeller de ödedim ama doğruyu söylemekten asla vazgeçmedim. Bugün de aynı duruşla, sadece meslektaşlarımızın değil, mesleğimizin geleceği için mücadele etmek üzere bu yola çıkıyorum.” dedi.
HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Seçildiği taktirde yapacaklarını sıralayan Arı, mesleki dayanışma etkinlikleri düzenleyeceklerini, zor şartlar altında çalışan gazetecilere destek olacaklarını, eğitim programları düzenleyeceklerini, daha kullanışlı bir dernek binası oluşturacaklarını, Zonguldak’ın sorunlarına dair gazetecilerin aktif rol almasını sağlayacaklarını söyledi.
“GÖREVE TALİBİM”
Eşi sevim Arı’nın da KGD’nin kuruluşunda emeği olduğunu hatırlatan Arı meslektaşlarına şöyle seslendi:
“Bu şehirde yıllardır çalıştım, ürettim, ekmeğimi kazandım. Şimdi, siz meslektaşlarımla birlikte, gazetecilik mesleğinin onurunu korumak, gazeteciliği bu kentte hak ettiği noktaya taşımak ve haklarımızı savunmak için bu göreve talibim. Ben bugün burada sadece bir adaylık açıklaması yapmıyorum. Bugün burada, gazeteciliğin ve Zonguldak’ın geleceği için bir söz veriyorum… Ve diyorum ki: Gazeteciler emeklerinin karşılığını alacak. Gazeteciler yalnız kalmayacak. Bu şehirde gazetecilik susmayacak.”
Toplantıya, Arı’nın daveti üzerine KGD’nin mevcut başkanı Mustafa Emen, bazı yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.
BENZER HABERLER