logo

“ABD-ŞİKAGO’DA HEMEN OFİS AÇABİLİRSİNİZ”

TOBB Ticaret merkezleri Genel Müdürü Noyan Cirtioğlu, Kdz. Ereğli TSO’da yaptığı sunumda, isteyen ihracatçı firmaların, projeye üyelik şartlarını yerine getirme koşulu ile ABD- Şİkago’da hemen ofis açabilme avantajına sahip olacağını söyledi.

TOBB Türk Ticaret Merkezi ABD -Şikago ve Kdz. Ereğli TSO işbirliğinde TOBB Türkiye Ticaret Merkezi Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

03 Ağustos Salı günü saat: 15:00’te TSO Yasar Tetiker Konferans Salonunda TSO Başkanı Arslan Keleş ve firma temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda TOBB Ticaret merkezleri Genel Müdürü Noyan Cirtioğlu, sunum eşliğinde konuşmasını yaptı.

Toplantıya tanıtım filmi ile başlayan ve Şikago Türkiye Ticaret Merkezinin sağladığı olanakları açıklayan Ciritoğlu, projenin bir ilk olduğuna vurgu yaptı. Ciritoğlu, dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’de Şikago’nun endüstriyel ve lojistik açılardan yüksek potansiyeli nedeni ile tercih edildiğini belirtti.

DÖRT ANA HEDEFLİ PROJE

Projenin 4 ana hedefini; “Tedarik zinciri oluşturulması ve çeşitlendirilmesi”, “yeni satış kanallarının oluşturulması”, “ortak girişim ve teknoloji ortaklıkların oluşturulması” ve “doğrudan yatırımlar” olarak açıklayan Ciritoğlu, TOBB ile Ticaret Bakanlığının sağladığı destekleri ayrı ayrı satır başları ile açıklayarak, “firmalarının kurulumundan, personeline, hukuksal ve satış sürecine kadar takip ediyor ve başarılı olmaları için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.” diye konuştu.

ÇİNLİ FİRMALARIN BAŞARISIZLIĞI TÜRK FİRMALARI İÇİN FIRSAT!

Çin firmalarının pandemi şartlarında başarılı olamadığını savunan Ciritoğlu, Türk firmalarının bunu fırsata çevirebileceğine dikkat çekti. Ciritoğlu konuşmasının sonunda Şikago’da ofis açmanın farklı paketlerle maliyetleri olduğunu söyledi ve TOBB ile Ticaret Bakanlığı destekleri ile firma yatırım ve işletme maliyetlerinin ciddi oranda düşürüldüğünü kaydetti. Buna göre 50 firma kapasiteli iş merkezinde aylık 1000 usd’dan başlayan ofis açma maliyeti aylık 10.500 usd’ye kadar çıkıyor.

TOBB Ticaret merkezleri Genel Müdürü Noyan Cirtioğlu, konuşmasının son bölümünde “Türk malı üreten tüm firmalara kapılarımız açık” diyerek sonlandırdı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Paylaşın:
474 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ