logo

“AZİZNAME” YILIN TİYATRO OYUNU ÖDÜLÜ KAZANDI

Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu Başkanı Cihangir Amca, geçen sene Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde sergiledikleri “Azizname” oyununun Yılın Tiyatro Ödülü, oyunculardan Hamiyet Kılıç’ın ise Yılın Tiyatro Oyuncusu Ödülü kazandığını duyurdu.

Karadeniz Ereğli sanat Kurumu Derneği tarafından 2019 yılında sahnelenen “Azizname” oyunu, Merkezi Ankara’da bulunan Yön Engelsiz Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından “Engel’SİZ Sanat Ödülleri” Projesi kapsamında engellilere verdiği desteklerden dolayı Yılın Tiyatro Ödülü’ne, aynı oyunda rol alan Hamiyet Kılıç ise Yılın Tiyatro Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Cihangir Amca’nın yaptığı Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu Derneği organizasyonu ile 15 Aralık 2019 tarihinde H. Tatoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen Azizname’yi Yücel Erten oyunlaştırmış, Cihangir Amca yönetmişti. Naile Şengül’ün Koordine ettiği oyunda yerel amatör oyuncular başarı ile rol almıştı. Ünü yazar Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından uyarlanan oyun daha öncede tiyatro dalında çeşitli ödüller kazanmıştı.

Yön Engelsiz Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkanı Erdem Öksüz, bu yıl “Engel’SİZ Sanat Ödülleri”nin 2 Aralık 2020 tarihinde Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde pandemi önlemleri nedeni ile uzaktan bağlantılı/canlı yayın aracılığı ile yapılacağını açıkladı.

Paylaşın:
1113 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ