logo

BALBALOĞLU SERTLEŞTİ! “KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR!”

İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkan Op.Dr.Evrim Balbaloğlu, “Yeni Torba Yasa ile iş güvencesine darbe vurulmaktadır… Kabul edilebilir değildir sözleri ile” bazı kanunlarda değişiklik yapan ve TBMM’de görüşmeleri süren ve kanun teklifine karşı çıktı.

İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkan Op.Dr.Evrim Balbaloğlu, Türkiye’nin öncelikli konusunun ekonomi olduğunu savunarak, TBMM’de görüşülen torba yasayı “kabul edilebilir değildir.” sözleri ile eleştirdi.

Balbaloğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Türk toplumu kutuplaştırılmaktadır…. ” gibi sert ifadeler kullanarak şu görüşlere yer verdi:

Finlandiya haftada 4 gun 6 saat çalışma sistemini müzakere sürecindeyken, İsviçre günde 6 saat mesai uygulamasını denerken, Türkiye torba yasa ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan kıdem tazminatı ve emeklilik şartlarını konuşuyor.

Kanun teklifleri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen tasarlanmalıdır.
TBMM’nin gündemi vatandaşın gündemi ile aynı olmalıdır.

Öncelikli gündemimizin ekonomi olması , euro, dolar ve altındaki fiyat dalgalanmalarına çözüm üretilmesi gerekirken halkımızın hem ekonomik hemde covid-19 pandemisiyle mücadele verdiği bu günlerde yıllardır psikolojik olarak alıştırılmak istenen yeni ve gereksiz gündemler yaratılarak Türk toplumu kutuplaştırılmaktadır.

“ÖNCELİKLİ KONU EKONOMİDİR”

Dünyanın her yerinde siyaset çözüm üretmek, varolması öngörülen sorunlara engel olmak için yapılır, mevcut bir sorunu toplum psikolojisini etkileyecek konular ile suni gündemler yaratarak öteleyemez, unutturamazsınız.

Türkiye’nin öncelikli konusu ekonomidir. 1 Dolar’ın 8.5 Türk Lirası, 1 Euro’nun 10 Türk Lirası’na denk geldiği günümüzde bu fiyatlanmanın daha nereye gideceğini öngörüp çözümleri hayata geçirmeniz gerekirken parlamenter sistem yerine kararname ve torba yasalar ile, hiç bir yere varamayacagimiz bir kez daha kanıtlanmıştır.

“TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR!”

Türk Milleti yasa yapma yetkisini yüce Meclise vermiştir. TBMM’de iktidar ve muhalefet partilerinin katkılarıyla üzerinde tartışılarak kanun çıkarılması gerekirken yasama yetkisinin kararnameler ile Milletin Meclisinin elinden alındığı durumla karşı karşıyayız. Karşımıza sunulan bu torba yasa kabul edilebilir değildir.

1999 Büyük depremden hemen sonra bir gecede değiştirilen Emeklilik Şartları’na çözüm üretmeyen 18 yıllık iktidar, İzmir depreminden hemen sonra işçi ve emekciyi hedef alan hukuk dışı bir düzenlemeyi gündemde tutmaya çalışması nasıl bir tesadüftür ?

İYİ Parti olarak işçinin , emekçinin haklarını her zaman savunduk ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz.İşçimizin kıdem tazminatına göz dikilmektedir. Oynanan oyun, yazılan senaryo budur. Ancak bu senaryoyu yazanlara hatırlatmak isteriz.. Türk Milleti Zeki’dir .. !”

Paylaşın:
938 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ