logo

BALBALOĞLU “SİYASİ OTORİTE EREĞLİ ÜZERİNDE ETKİN DEĞİL”

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu katıldığı radyo programında, “Yapısal problemler yaşayan Ereğli yatırımda alamıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri siyasi otoritenin Ereğli üzerinde etkin olamaması. Vekillerin  Ereğli’nin sorunlarına acilen eğilmelerini bekliyoruz. ” diye konuştu.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Ereğli FM’de yayınlanan Yusuf Zobar’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu oldu.

Siyasetin hayatında yeni bir şey olmadığını, akrabaları içinde aktif siyasetle ilgilenen çok sayıda kişinin varlığının, çocukluk ve gençlik yıllarında kendisinin de siyasete ilgi duymaya başlamasında önemli bir etken olduğunu söyleyen Balbaloğlu, “Üniversite, meslek hayatı, aile yaşantısı derken,  belli bir yaşa geldikten sonra toplumsal olaylara farklı bir gözle bakmaya başladığınızda,  bu değiştirilemez fikri kendinizi siyasetin  içinde bulmanızda önemli bir etken oluyor. ”dedi.

ÇOK CESUR BİR GENEL BAŞKANIMIZ  VAR

“Siyaset benim için yeni değil, yabancı da değil, hep vardı. ”diyen Balbaloğlu, “Çok cesur bir genel başkanımız var. Kendisinin verdiği mücadelede yer almak istedim. İyi ki, İyi parti dedim.  Mutlu ve gururluyum.” ifadelerini kullandı.

GERÇEK GÜNDEM KONUŞULMUYOR

Ülkenin ciddi sorunlar yaşadığını belirten Balbaloğlu,  “Önceliklerimizi doğru belirlememiz şart. İşçi,  çiftçi, memur, toplumun her kesimi sıkıntı içinde.  Geçmediğimiz köprüler, gitmediğimiz hastaneler, kaynakları doğru kullanmama , tercihlerimizde sıkıntılar, sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.”diyen Balbaloğlu, “Ülkenin gerçek gündemi konuşulmuyor.  suni gündemlerle günler haftalar, aylar geçiyor.”dedi.

EREĞLİ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

25 binden fazla kişinin sosyal yardım aldığı Ereğli’de de sorunların giderek büyüdüğünü söyleyen Balbaloğlu, “Esnafla, köy ziyaretleri yaparak kırsalda halkla buluşuyorum. Ereğli çok sıkıntılı ve zor bir dönemden geçiyor. İşsizlik Ereğli’nin bir gerçeği. Her ailede işsiz var. Ereğli’de de istihdam yaratamıyoruz. Sosyal sıkıntılar var ve göç veriyoruz. ”dedi.

SÜREKLİ KAYBEDİYORUZ, ERİYORUZ

Balbaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

“Ereğli sürekli kaybediyor ve eriyor. Zaman Ereğli’nin aleyhine işliyor. Ereğli’de köylü üretemiyor, merkezde esnaf  iş yapamıyor. Fakülte meselesini çözemedik, süreç çok uzadı. İlçenin kronik problemleri var. Yapısal problemler yaşayan Ereğli yatırımda alamıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri siyasi otoritenin Ereğli üzerinde etkin olamaması. Vekillerin  Ereğli’nin sorunlarına acilen eğilmelerini bekliyoruz. Turizm anlamında Ereğli bir  marka olmalı. Trafik sorunu çözülmeli  Kent Meydanı artık ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı. Kaymakamlık, Emniyet binaları ve fakülte inşaatları bir an önce başlamalı. Yapılaşma sorunu ciddi boyutlarda. Yeşili katlediyoruz. Nasıl bir yapılaşma ve imar planı anlayışı var anlamak zor.  İnşallah yerelde söz sahibi olacağız.” (Kaynak: Ereğli fm)

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1025 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ