logo

29 Aralık 2020

BALBALOĞLU’NDAN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ !

İyi parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, hükümet tarafından açıklanan asgari ücrete tepki göstererek, “Yeni asgari ücretin çalışanlarımız için yeterli olmadığı gibi, işgücü maliyetlerinin 4,200 liraya çıkması üretici fiyatları ve yıllık enflasyona yansımasını görmezden gelmek kaçınılmazdır.” dedi.

İyi parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, dün belirlenen Asgari ücret artışına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“2021 yılı için belirlenen asgari ücret çalışan ve işvereni memnun etmemiştir.” görüşüne yer veren Balbaloğlu açıklamasında şunları kaydetti:

Asgari ücret tespit komisyonununda TÜİK’in bekar bir işçinin asgari geçim tutarını 2 bin 792 lira 10 kuruş olarak açıklanmasını takiben 2021 yılı için belirlenen net Asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanarak bir önceki yıla göre gerçekleştirilen artış 500 TL olmuştur.

Üzülerek ifade etmek gerekirse artık Asgari ücret giderek çalışan tüm kesimler için ortalama ücret haline getirilmektedir. 2021 yılı için belirlenen asgari ücret şu anki kur fiyatları ile 380 dolara tekabül etmektedir.

Bu bilgiler ışığında iktisat ve ekonomi hakkında diploma ve liyakat sahibi olmayan bir birey asgari ücret ile çalışanın 1 yılın 122 gününü vergiler için çalışmakta olduğunu yorumlamakta zorlanmayacaktır.

Yeni asgari ücretin çalışanlarımız için yeterli olmadığı gibi, işgücü maliyetlerinin 4,200 liraya çıkması üretici fiyatları ve yıllık enflasyona yansımasını görmezden gelmek kaçınılmazdır.

Oysa ki İYİ Parti olarak önerimiz dikkate alınsaydı, işgücü maliyetleri aynı kalacağı için maliyet bazlı bir enflasyon oluşmayacak ve topluma matematiksel olarak yansımayacaktı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sn.Fatma Betül Sayan Kaya’nın 17 Ocak 2020 tarihindeki basın açıklaması ‘Ülkemiz, yaklaşık 3,7 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir etmektedir. Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımların değeri 40 milyar doları aşmış durumdadır’..,

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı Anadolu Haber Ajansının 2020 Kasım ayında duyurduğu 2 yıllık proje bazlı Afganistan’a 75 milyon dolar yardım..,

10 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede 3287 Karar sayısı ile yayımlanan,
Tunus’a 5 milyon dolar hibe yapabilen siyasi ve ekonomi değerlerimiz..

Çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz, üniversite öğrencimiz ve Eyt mağduru vatandaşlarımızın göz ardı edildiği bu ucube sistemin, asgari ücret ile çalışanımız içinde devamı niteliğinde olduğunu bir kez daha kanıtlamış ve fevkalâde üzüntüye neden olmuştur.

Asgari ücret pazarlık ücreti değildir olmamalıdır ! Asgari ücret işçinin ailesiyle birlikte insanca ve onurlu bir şekilde yaşamasını sağlayacak gelirdir.

Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed’in (S.A.V.); “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlatarak, Sürdürülebilir bir büyümenin ancak üretim ve istihdamla olacağı, çalışan ve işvereni memnun etmeyen 2021 yılı için belirlenen asgari ücretin takdir ve yorumunu halkımıza bırakıyorum.

Paylaşın:
941 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ