logo

BALBALOĞLU’NDAN KADIN HAKLARI GÜNÜNDE ‘HEYECANLI’ MESAJ!

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu Kadın Hakları Günü kutlama mesajında, günün anlam ve önemine vurgu yaptıktan sonra, “Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanının adını da tarihe altın harflerle yazacağımız günleri ‘heyecanla’ bekliyoruz.” dedi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu Kadın Hakları Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, “Devletin egemenliği, kadın ve erkeklerin birliği olan ulustan kaynaklanır.” göüşüne yer veren Balaloğlu şu ifadeler yer verdi:

8 Ekim 1934’de kabul edilen ve 5 Aralık 1934’de yürürlüğe giren yasa ile Teşkilat-ı Esasiye Kanununun 10 ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı veren yasanın kabulü ile her yıl kutladığımız Kadın Hakları Gününün 86. yılındayız.

Devletin egemenliği, kadın ve erkeklerin birliği olan ulustan kaynaklanır.

Hiç bir zaman unutulmamalıdır ki kadınlar ayrıcalıklı haklara sahip değil, erkeklerle birlikte aynı yasalara tabidir.

Türkiye’nin İlk Kadın Belde Belediye Başkanı Sadiye Hanım 1930’da, Türkiye’nin ilk kadın İl Belediye Başkanı da 1950 tarihinde Müfide İlhan seçilmişlerdir.

5 Aralık 1934’te Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya örnek olduğu bu müstesna günü minnet ve coşkuyla kutlarken Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanının adını da tarihe altın harflerle yazacağımız günleri heyecanla bekliyoruz.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği günün 86. yıldönümünü kutlarken Türk kadınları olarak Atatürk’ün bizlere verdiği değere layık olmak, haklarımızı korumak için mücadeleye devam etmemizi diliyor, bu değerli günümüzü kutluyorum.

Paylaşın:
836 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ