logo

‘ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’ KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR

’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeni ile yazılı kutlamalar devam ediyor. 10 Ocak’ın pazar gününe rast gelmesi nedeni ile 8 Ocak Cuma günü yayınlanmaya başlayan kutlama mesajları 11 Ocak Cumartesi günü de devam etti.

İşte bugün gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları :

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

GAZETECİLER TOPLUMUN VİCDANIDIR…

“Gazeteciler, kamuoyunun gözü, kulağı, toplumun vicdanıdır. Gazeteci, gerçeği öğrenmek için halk adına soru sorar, kamuoyundan gizlenen gerçekleri görüp duymak için özenle araştırır, ortaya çıkan bilgileri de tarafsızca toplumun vicdanına sunar. Bu nedenle gazetecilik çok zor ve meşakkatli bir iştir. Toplumu aydınlatmak ve gerçekleri açığa çıkarmak için çalışan gazeteci aynı zamanda bir kamu görevlisidir.

Ancak ülkemizde, 18 yıldır AKP’nin yarattığı korku iklimi, özgür ve bağımsız basını yok etmiştir. AKP, kendisini eleştiren yazılı, görsel ve işitsel her medya organını yok etmek için siyasal gücünü sonuna kadar kullanmakta, gazetecilerin özgürce mesleklerini yapabilecekleri her alanı teker teker yok etmektedir.

Baskı, tehdit ve ekonomik yaptırımlar karşısında, bugün çok az sayıda medya organı ve az sayıda gazeteci halkın haber alma hakkına saygılı, kalemini ve vicdanını satmayacağı bir çalışma ortamına sahiptir.

Gazetelerin ilan paralarını kesen, televizyonları RTÜK’ün sözde denetimleri ile karartan, yerel basını yerle bir eden iktidar, binlerce gazeteciyi işsiz bırakmıştır. Gerçekleri değil, sadece kendi istediklerini duyup, görmek isteyen AKP iktidarı nedeniyle, bugün yüzlerce gazeteci cezaevindedir. Gazeteciler bir yandan iktidarın baskılarına direnmeye çalışırken bir yandan da geçim mücadelesi vermektedir. AKP, demokratik ülkelerde, demokrasinin teminatı ve 4’üncü güç olan bağımsız basını yok etmek için her yola başvurmaktadır. Bu nedenle Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında, 180 ülke arasında 154’üncü sıradadır.

Ancak, demokratik bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik ve çoğulcu yönetim anlayışı içinde gazeteciler mesleklerini bağımsızca yapabilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, mesleğini onuru ve vicdanı ile yapan tüm gazetecilere saygılarımı sunarım”


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EVRİM BALBALOĞLU

Basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle ilçemizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.


ZONGULDAK BAROSU BAŞKANI ÖZEL EROĞLU:

Halkın huzur ve mutluluğunun teminatı olan demokrasinin güçlenmesi, halkın bilgilendirilip aydınlatılması ve kamuoyu oluşturulması gibi ulvi görevler üstlenen değerli basın mensuplarının, gazeteciler gününü kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum.


EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI (OYAK-ERDEMİR)


KDZ. EREĞLİ TSO BAŞKANI ARSLAN KELEŞ

 “Demokrasi kültürünün en önemli halkalarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı bağımsız basındır. Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, tüm basın çalışanlarına sevdikleriyle beraber sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”


İŞ İNSANI/KDZ. EREĞLİ TSO ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANI SERTAN YALÇIN

Demokrasinin gelişmesine ve toplumsal bilincin oluşturulmasına değerli katkılar sunan, bölgemizin doğru haber alması için özveriyle görevini yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğimle..


SMMM EMİN SEMİH ÖZKÖK /ADD GENEL SAYMANI VE BATI KARADENİZ BÖLGE SORUMLUSU

Demokrasinin dördüncü gücü basının özgür sesinin ses tellerini oluşturan , bütün tehlikelere ve risklere rağmen haberin en derinine inen ve kamuyu doğru bilgi ile buluşturan, kalemini eğip bükmeyen basın emekçilerinin 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ nüzü yürekten kutluyor, önce SAĞLIK sonra da BAŞARI diliyorum.


Kdz. Ereğli Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yıldız

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, şahsınız ve görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum.


İYİ PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI YAVUZ ERKMEN

Demokrasilerde, objektif ve bağımsız basının rolü çok önemlidir. Özgür, tarafsız ve yalnız mesleğine odaklanıp, halkın sesi kulağı olup fedakarca çalışan tüm gazeteci arkadaşlarımıza sağlık ve huzur içinde nice başarı dolu meslek yılları diliyorum. Böyle bir günde bu gayretin içinde olup da bu nedenle işsiz kalan pek çok gazeteci arkadaşlarımıza da en kısa sürede mesleklerini icra etme imkanına kavuşmalarını diliyoruz. Onlara, yalnız gazetecilik yapıp halka haber ulaştırma gayretinde olan tüm gazetecilere saygı duyuyoruz. Çünkü onlar sayesinde halktan saklanmaya çalışılan pek çok gerçekler, gün yüzüne çıkartılıyor. Düşünsenize bir Maliye Bakanımızın istifasını bile 24 saatten fazla duyurmayıp halktan gizlemek mi gazetecilik yoksa bu haberi halka ulaştıran mı gazeteci, bunun notunu halkımız veriyor.

Yalnız Ulusal değil, Yerel Medya’nın da bugün zorlukla ayakta kalmaya çalıştığını görüyoruz. Mutfak suretle kimsenin kanatları altına girmeden maddi anlamda desteklenmesi, sahip çıkılması demokrasi anlamında önemlidir. Bugün baktığımızda Basın İlan Kurumu Yasası’nın değiştirilmesi, reklamların adaletli verilmesi (özellikle kamu kurumu ve kamu bankalarının) elzemdir.

Böyle bir ortamda ne kadar kutlanabilirse yine de karda, kışta fedakarca mesai mefhumu tanımadan görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu nice başarılı meslek yıllarını İyi Parti ailesi adına temenni ediyorum.


TÜM İLETİŞİM VE MEDYA FEDERASYONU (TİMEF)


TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ


ECHOMAR HASTANESİ YÖNETİMİ:

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Echomar hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu:

“İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üslenen gazeteci, toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle de milletin duygularına tercüman olmaktadır. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü vatandaştan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; bu önemli işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete irtihal eden basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Echomar Hastanesi Genel Müdürü Kaya Karatepe: “Doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu: “Tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.


Paylaşın:
760 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ