logo

ÇATALÇAM’DAN PALANDÖKEN’E ‘VEFA’ ZİYARETİ

TEKDER Genel Başkanı Murat Çatalçam’ın TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e vefa ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Teknikerler ve Yüksek Teknikerler Derneği (TEKDER) Genel Başkanı Murat Çatalçam ile Genel Sekreter Yunus Şireci’yi kabul etti.

TEKDER kaynaklarından verilen bilgiye göre ziyareti değerlendiren Genel Başkanı Murat Çatalçam, görüşmeyi “esnafa olan vefa ziyareti” olarak niteleyerek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan Covid-19 pandemisi nedeniyle kepenklerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafın zor günler geçirdiğini hatırlattı.

KARŞILIKLI DESTEKLEŞME KARARI ALDILAR

TEKDER olarak küçük esnafa destek faaliyetlerini özetleyen Çatalçam, “Çok sayıda insanımızı kaybettiğimiz bu pandemi sürecinde kuaförden kahvehaneye, börekçiden simitçiye, oto tamircisinden temizlikçisine kadar hayatımızın vaz geçilmezi olan küçük esnaflarımız geçici olarak kepenklerini kapatmak zorunda kalmışlardı. TEKDER olarak biz de, ‘Şimdi Ücret, Sonra Hizmet’ parolasıyla başlattığımız ‘Askıda vefa’ kampanyasıyla küçük esnafımıza destek olmuştuk. Bu süreçte uzaktan görüşebildiğimiz TESK Genel Başkanımızla şimdi yüz yüze görüşme imkânımız oldu. TEKDER’ in çalışmalarının’ da konuşulduğu bu görüşmede, bize her türlü desteği vereceklerini ifade eden için değerli büyüğümüz olan Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.’ ifadelerinde bulundu. Çatalçam, karşılıklı destekleşme kararı alındığını belirterek, esnaf ve sanatkârların en büyük çatı kuruluşu olan TESK’in Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in engin tecrübelerinin kendileri için yol gösterici olduğunu sözlerine ekledi.

PALANDÖKEN “TEKDER KARA GÜN DOSTU OLMUŞTUR”

Verilen bilgiye göre ; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve birlik ve dayanışma ruhunun bizi biz yapan güzel hasletlerden olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de,  “TEKDER’ in, pandemi nedeniyle zor günler yaşayan küçük esnafımıza destek olma adına Askıda Vefa kampanyası başlatması bizler için çok kıymetliydi.  Hani ‘İyi gün dostu çoktur. Gerçek dost kara günde belli olur’ diye güzel bir atasözümüz vardır. Pandemi nedeniyle küçük esnafımızın kepenklerini kapattığı dönemde kampanya düzenleyerek bize destek veren TEKDER kara gün dostumuz olmuştur. Bu anlamda Tüm TEKDER ailesine müteşekkiriz. TEKDER’in 1959’dan bugüne teknikerlerin sorunları yanında kurumsal sosyal sorumluluk projeleri mesleki ve teknik sorunları çözmeye yönelik çabalarını haklı ve yerinde görüyorum. Bu konuda gereken tüm desteği kendilerine vereceğiz.” dedi.

Paylaşın:
702 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ