logo

“ÇÖZÜME ULAŞTIK; HERKES KAZANDI, KAYBEDENİ YOK”

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, gündemi değerlendirdiği ERMED Yönetimi ziyaretinde, “Milletvekilleri, belediye başkanını bir araya getirmek suretiyle ortadaki sorunları masaya koyduk ve aksiyon aldık. Akabinde de çok kısa bir süre içerisinde çözüme ulaştık. Bu durumda Ereğli kazandı, Ereğli’de iş yapan insanlar kazandı, ihracatçı kazandı, Kdz. Ereğli Belediyesi kazandı, deniz acenteleri, nakliyeciler herkes kazandı, kaybedeni yok.” dedi.

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Denetim Kurulu Üyeleri Yeşim Çakır ve Fahrettin Özaydın ile birlikte Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, 1 Ekim’de gerçekleşen TSO seçimlerinde yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Keleş’i kutladı ve yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Gönüllü ayrıca, Keleş’in son dönemlerdeki ilçe bileşenlerini ve siyasileri, sorunların çözümü için bir araya getirmekteki gayretini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

“TARİHİ BİR BAŞARIYLA GÜVEN TAZELEDİK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TSO Başkanı Arslan Keleş de seçimde 7 meslek komitesinden de çoğunluk oyu alarak tarihi bir başarı elde etmelerini, “tabi bu geçmiş dönemde yapmış olduğumuz başarılı işlerin bir anlamda bizim için tekrar güven oylamasına sunumu noktasında bir göstergeydi. Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımız gerçekten şehrin her anlamında karşılığı olan, bu şehri kucaklayan, bu şehrin insanı tarafından sevilen ve bu şehre istihdam sağlayan işlerinde başarılı arkadaşlarımız.” şeklinde değerlendirdi.

“DİYALOGLAR DOĞRU KURGULANMALI”

Keleş, Ereğli’nin birlikteliğe ve bir arada iş yapma kültürüne inanan insanların bir araya geldiği organizasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi ve “Ticaret ve Sanayi Odası tatbiki direk bir icra makamı değil. Ama bir şekilde bu köprüleri kuran, bu şehrin ihtiyaçlarını görüp tespit eden ve bunların çözümü için aksiyon olan ciddi bir kurum. Bunun için de duruşunuzun güçlü, aynı şekilde inandırıcılığınızın olması ve doğru konulara temas etmiş olmanız gerekiyor. Yine herkesle de aranızın iyi olması, diyaloglarınızın çok doğru ve iyi kurgulanmış olması gerekiyor. Bunun en somut örneğini Liman konusunda gördük. Milletvekilleri, belediye başkanını bir araya getirmek suretiyle ortadaki sorunları masaya koyduk ve aksiyon aldık. Akabinde de çok kısa bir süre içerisinde çözüme ulaştık. Bu durumda Ereğli kazandı, Ereğli’de iş yapan insanlar kazandı, ihracatçı kazandı, Kdz. Ereğli Belediyesi kazandı, deniz acenteleri, nakliyeciler herkes kazandı, kaybedeni yok. En önemlisi de ilk defa farklı kutuplardaki siyasi bileşenlerin bir araya gelerek bu şehir için ortak iş yapılabileceğini göstermeleri oldu. Bu inşallah bir başlangıç olur, ben bunun devamının geleceğini de düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

“EREĞLİ BÜYÜMESİNE ÖNDERLİK YAPIYORUZ”

Kdz. Ereğli TSO olarak 2 bin 800 üyeye hizmet verdiklerini kaydeden Keleş, “hızlı bir şekilde de artan bir üye profilimiz var. Sabah OSB’de müteşebbis toplantısına katıldım; 2 bin 424 çalışana ulaşmış OSB’miz bir, bir buçuk sene sonra bu rakam orada 5 bini bulur. OSB’de ilk yüz içerisinde bir firmamız da var, yine ilk 100 içerisine girmeye namzet firmalarımız da var. Ereğli büyüyor, biz de büyümenin önünü açmak için önderlik yapıyoruz. Devam eden projelerimiz var. 2. OSB projemiz devam eden, takibimizdeki projelerden bir tanesi. Bunun yanına bir OSB alanı daha katıyoruz. Tabi daha henüz birini bitirmeden diğeri ne oluyor diyebilir insanlar ama bunların şu anda hazırlığını yapmak durumundayız çünkü yazışmaları zaten üç-dört sene sürüyor.” dedi.

SERZENİŞ: “KAFES BALIKÇILIĞI İÇİN KOSKOCA DENİZDE YER BULAMIYORUZ”

Yatırım çalışmaları süren ‘Kafes Balıkçılığı’ konusuna da değinen Keleş, “Bizim üzerine odaklandığımız da gökkuşağı alabalığı, Türk somonu. Bununla ilgili bir sorun var koskoca denizde kendimize yer bulamıyoruz. Ya rıhtım, ya demirleme sahası, ya askeri tatbikat sahası, ya turizm bir dünya engelle karşılaşıyoruz. Ama bunları da aşacağız. Çünkü bu Kafes Balıkçılığı işi 250 milyon dolar ihracat potansiyeli olan bir iş. Bu büyük bir zenginlik.” diye konuştu. Keleş bu konuda Kaymakam Yapıcı ile Belediye Başkanı Posbıyık’ın üzerlerinde düşen desteği verdiklerini de sözlerine ekledi.

“KALKAN BALIĞI POPÜLASYONUNU ARTIRMAK İÇİN TALEPTE BULUNDUK”

Keleş, balık avcılığı konusunda da Ereğli’nin önemli bir konumda olduğunu kaydederek, “kalkan balığı bu bölgenin en önemli balıklarından. Maalesef soyu tükenmek üzere, giderek azalıyor. Bunun için hem bakanlığa hem Trabzon Su Ürünleri Enstitüsüne yazı yazdık; burada balıkçılığın arttırılması için balıklandırma yapılmasını istedik. İnşallah bu talebimiz de olumlu sonuçlanacaktır.” dedi.

“BEŞ MİLLETVEKİLİNİN İKİSİ EREĞLİ’DEN OLMALI”

2023’de yapılacak genel seçimlerde Zonguldak’tan seçilecek 5 milletvekilinin 2’sinin Ereğli’den olmasını arzu ettiklerini belirten Keleş, “bunun içinde oda olarak bir aksiyon da alacağız. Böyle bir beklentimiz var ve bunun da hayata geçmesi gerekiyor. Böylece daha kolay işlerimizi göreceğimizi düşünüyoruz.” görüşlerine yer verdi.

TOBB, MESLEK LİSESİ DEĞİL, ANAOKULU YAPACAK

Keleş, TOBB tarafından Ereğli’de yapılması planlanan okulla ilgili ise “biz Anadolu Meslek Lisesi yapma gayreti içerisindeydik. Fakat TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol okul öncesini kapsıyor. Bu yüzden iş tamamen okul öncesine döndü. Bununla ilgili olarak da Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazıldı, TOBB kaynağı da aktardı. Bakanlık ihaleyi yaptıktan sonra Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımıza gösterdiğimiz alanda 8 derslikli anaokulu yapılacak.” dedi.

Keleş, sözlerinin sonunda Zonguldak il/ ilçe TSO’lar ve Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası ile birlikte uyum içinde olduklarını ve güzel işlere imza atmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, sohbet sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sonlandı.

Paylaşın:
432 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ