logo

CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI!

Kdz. Ereğli’de Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, pandemi önlemlerine ve kısa süreli yağmura rağmen tüm katılımcılar tarafından coşku yaşandı. Kaymakam Çorumluoğlu’nun vurgulu konuşması, Siyasi Parti ilçe başkanlarının birliktelik görüntüsü, gençlerin halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir-kompozisyonları başarı ile okumaları ve bisikletlilerin katılımı coşkuyu arttırdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de törenle kutlandı. Sabah saatlerinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı Anıt Park’ta devam etti.

YOĞUN VE ÖZENLİ KATILIM VARDI

Saat 10:30’da başlayan törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ağır Ceza Ağır Ceza Başkanı ve Komisyon Başkanı İsmail Aydın, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Siyasi parti ve stk’ların ilçe başkan ve temsilcileri, Gaziler, Gazi ve Şehit yakınları, muhtarlar, askeri ve sivil erkan, resmi daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Sunumu öğretmenler Sultan Çivici ve Erkan Kılıçarslan ‘nın başarı ile yaptığı törende; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Türk Bayrakları göndere çekildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı okundu.

ÇORUMLUOĞLU “ÖĞRETMENLERİMİZE DAHA BÜYÜK GÖREV VE SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR”

Kaymakam Çorumluoğlu ise günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşmasına “Bu anlamlı günde, öncelikle, binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başka Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimin Cumhuriyet bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” cümlesi ile başladı. Çorumluoğlu Türk Milletinin tarihten bu yana kahramanlıklarından söz ederek 15 Temmuz’da bağımsızlık mücadelesi verildiğini hatırlattı ve şöyle konuşmasını şöyle tamamladı :

Türkiye Cumhuriyeti 97 yıldır, muassır medeniyetler seviyesini üzerine çıkma parolasıyla karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Bu yolda büyük gücümüz fikri hür, vicdanı hür sorgulayan, maneviyatı yüksek adil nesiller yetiştirmekten geçmektedir. Bu itibarla kıymetli öğretmenlerimize daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.”

ŞİİR, KOMPOZİSYON VE FOKLKLOR EKİPLERİ ALKIŞLADI

Program Merih Şuğle Ortaokulu öğrencilerinden Haki Arda Korkut’un şiirini, Özel Martı Anadolu Lisesi öğerncisi Berfin Sude Karasu’nun kompozisyonunu okuması ve Kdz. Ereğli Belediyesi Folklor ekibin Zeybek gösterimi ile devam etti. Öğrenciler ve fokklor ekibinin gösterileri alkışlarla karşılık buldu.

ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGELERİ, BİSİKLETLİLERE KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Kdz. Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörleri, Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği, Kdz. Ereğli Bisiklet ve Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği, Kdz. Ereğli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Bisiklet Sevenler Kulübü Derneği üyelerine 97. Yıl Bisiklet Turu katılım belgeleri verildi. Program kapsamında Üstün Bilardo Salonunda Cumhuriyet Bayramı Bilardo Turnuvası Ödül töreni gerçekleştirildi.

Akşam saat 20.00’de ise Sahil Şeridinde Işık Gösteri yapılacağı açıklandı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1237 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ