logo

DEMİRTAŞ : “100. YIL GURURUNU YAŞIYORUZ”

  • CHP 25.26.27Dönem Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “”Cumhuriyetin 100.  Yılına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu tüm yurtta, 85 milyon vatandaşımızla birlikte yaşıyoruz.” dedi.

                           Cumhuriyet Halk Partisi 25.26.27. Dönem Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.  yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Cumhuriyet’in fedakar Türk ulusunun üstün bir özveri ve yurt sevgisi ile kurulduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş şunları ifade etti; 

                        “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, fedakar Türk ulusunun yürekten katılımıyla başlattığı kurtuluş mücadelesi önce büyük zaferlerle, ardından bağımsız ve özgür bir devletle taçlanmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 100.  Yılına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu tüm yurtta, 85 milyon vatandaşımızla birlikte yaşıyoruz. Üstün bir özveri ve yurt sevgisi ile kurulan Cumhuriyet,  Türk ulusunun bağımsızlığı için mücadele eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere  olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin bize armağanıdır.

                       29 Ekim, çok zor şartlarda ama sağlam ve sarsılmaz temellerle kurulan Cumhuriyetin  ve bir milletin yeniden doğuşunu dünyaya ilan edildiği gündür.  Bugün, bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin kurulduğu, Cumhuriyetin ilan edildiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “En büyük bayram günü’dür.

                     Cumhuriyetle birlikte Türk Milleti, az zamanda çok ve büyük işler başarmıştır. Büyük Atatürk’ün “kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği cumhuriyet; adaleti, özgürlüğü, hukuku, laikliği ve çağdaşlığı temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruh gücünü çalışkan, özverili, kalbi vatan sevgisiyle dolu Türk milletinden almaktadır.

                    Bu günlerde Cumhuriyetimizin temel değerlerine, kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak bugün daha da anlamlı hale gelmiştir. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte kurucu ilkelerimize, Cumhuriyetin kazanımlarına sistemli, sinsi ve yaygın saldırılar yapılmaktadır. Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyeti kuran kadrolara yönelik saygı sınırlarını aşan, hakarete varan sözler söylenmektedir. Ancak, Atatürk ilkelerini, laikliği, kurtuluş mücadelesinin kahraman isimlerini ve Atatürk’ün mirasını tartışmaya açarak Cumhuriyetin temellerini sarsmak isteyenler emellerine ulaşamayacaktır.

                    Yine bu gün yürürlüğe giren tek adam rejimi ile Devletin gelenekleri yıkılmakta, demokrasimiz ağır yara almakta, adalet sistemi tahrip edilmekte, laik eğitim sistemi çökertilmeye çalışılmakta, emekçilerin alın terinin hakkı olan kazanımlar ellerinden alınmakta, ülke borç batağına sürüklenmekte ve büyük bir ekonomik kriz yaşanarak, halkımız derin bir yoksulluğa sürüklenmektedir.  Bu sebeple Halkın egemenliği yerine devlet yönetimine getirilerek ülkemizi gerileten  tek adam rejiminin karşısındaki en büyük engel de, Türk ulusunun sağduyusu ve sarsılmaz cumhuriyet sevgisidir. Bizler de tek adam rejimine karşı mücadelemize devam edeceğiz ve Büyük Önder Atatürk’ün başlattığı çağdaşlık ve medeniyet yolundaki yürüyüşü hiç yılmadan sürdüreceğiz.  

                     Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yurdumuzu canları pahasına savunan ve asil milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi cumhuriyetimizin 100. yılında bir kez daha saygı, minnet ve rahmet anıyorum. Yaşasın cumhuriyet.”

Paylaşın:
258 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ