logo

DEMİRTAŞ, ERDOĞAN-ÖZEL RANDEVUSUNU ‘TEMKİNLİ’ YORUMLADI

  • CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “…sarayın ekmeğine sürecek davranışlardan özellikle kaçınmak gerekir.” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in buluşma randevusuna bir haftadan daha az bir zaman kala, CHP 25-26-27. dönem Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Saray rejimi seçimden sonra attığı adımlarda samimi değil. Dış güçlere şirin görünüp, borç para bulma derdinde. O yüzden sarayın ekmeğine sürecek davranışlardan özellikle kaçınmak gerekir.” uyarısında bulundu.

Demirtaş açıklamasında şöyle dedi:

“Saray rejimi ekomik krizi durdurmak için Mehmet Şimşek’i dış güçlere gönderdi. Şimşek’de kapı kapı dolaşıp borç para arıyor. Ama gittiği her kapıda da Şimşek’e ‘…sizde hukuk devleti yok, demokrasi yok, kavga var vs.’….deniliyor ve borç vermiyorlar. Ne demiş atalarımız; ‘Kavgalı eve kız vermezler…’ Kavgalı ülkeye de para vermezler…Şimdi saray rejimi ekonomik kriz nedeniyle seçimde vatandaştan yediği tokattan sonra, para bulabilmek için herkese gül dağıtıyor. Benzer bir hava kısmen 7 haziran 2015 seçimlerinden sonra istikşafi görüşmelerde de olmuştu. Saray rejimi yine bizim partimize ve muhalefete gül dağıtmıştı. Bence bu koşullarda sarayla iyi olmak, sarayın ekmeğine yağ sürmek demek. Saray rejimi seçimden sonra attığı adımlarda samimi değil. Dış güçlere şirin görünüp, borç para bulma derdinde. O yüzden sarayın ekmeğine sürecek davranışlardan özellikle kaçınmak gerekir.”

KILIÇDAROĞLU: “MÜZAKERE EDİLEZ, MÜCADELE EDİLİR”

Öte yandan, CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da X hesabından yaptığı benzer uyarıda “Milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, İcra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!” demişti.

Paylaşın:
229 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ