logo

DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

  • Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

21 Mart Salı günü ilçede bulunan Ereylin Alışveriş Merkezi (AVM)’nin eğlence katında düzenlenen etkinlikte down sendromlu öğrenciler; velileri ve öğretmenleri ile birlikte pasta kestiler.

Ellerine giydikleri renkli çoraplar ile farklı renklerin bir arada olmasının güzelliğine dikkat çeken özel öğrenciler, daha sonra Magic Play eğlence katında oyunlar oynayıp eğlendiler.

EROĞLU: “FARKLILIKLARA SAHİP TÜM BİREYLERİN BİRLİKTE MUTLU YAŞAYABİLMELERİNİ İSTİYORUZ”

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikri Eroğlu, amaçlarının down sendromunun genetik farklılık olduğu farkındalığı hakkında daha çok insanın bilgi sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirtti . Günün önemine dikkat çeken Eroğlu, “Toplumda farklılıklara sahip tüm bireylerin birlikte saygı, sevgi içerisinde ve mutlu yaşayabilmelerini istiyoruz. Bu da farklılıklarımızı tanıyıp, hoşgörü ve sevgiyle insanların birbirine yaklaşmasından geçmektedir. Bu kaynaşmayı sağlayabilmek adına 21 Mart Down Sendromu farkındalık günü nedeniyle Ereylim AVM eğlence katında bir araya geldik. Etkinlik için bize kapılarını açan Ereylin Avm yönetimine ve  Magic Play eğlence ve çocuk alanı yöneticilerine çok teşekkür ederiz. ”dedi.

Paylaşın:
375 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ