logo

DR.BALBALOĞLU “2 HAFTALIK TAM KAPANMA UYGULANMALIDIR”

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu Pandemi gündemini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, COvid-19 salgın sürecini özetledi ve “Salgının önlenmesinde tüm bilim insanlarımızın ifade ettiği gibi en az 2 haftalık tam  kapanma gecikilmeden uygulanmalıdır.” dedi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Pandemi gündemini yazılı açıklama ile değerlendirdi. COVID-19 salgının günlük hayattan küresel ekonomiye kadar her şeyi derinden etkilemesine dikkat çeken ve bazı kararların yanlış alındığını ifade eden Balbaloğlu, süreci “üzüntüyü hepimiz yaşamaktayız” diye özetledi.

“ÖNLEMLER AZALTILINCA SALGIN YAYILDI, 2 HAFTALIK TAM KAPANMA GEREKLİ”

Balbaloğlu “Artan hasta sayısı nedeniyle hastanelerimiz bu yükü kaldıramamakta ve sağlık personelimiz yaşadığımız olağanüstü durum nedeniyle yoğun mesai harcamaktadır. Alınan yanlış kararların sonucunda özellikle kurban bayramınında hareketliliğin artması ve  tatil yerlerinin açılması ekonomik kaygılar nedeniyle önemlerin azaltılması salgının artarak yayılmasına neden olmuştur.” dedi ve ekledi: Salgının önlenmesinde tüm bilim insanlarımızın ifade ettiği gibi en az 2 haftalık tam  kapanma gecikilmeden uygulanmalıdır.” diyen Balbaloğlu, şöyle devam etti.

“KRİZ YÖNETİLEMEDİ”

“Devlet her türlü krizi yönetme becerisinde olmalıdır ekonomik krizler, sosyal krizler ve siyasi krizlere hazırlıklı olmak, söz konusu krizleri öngörerek bu krizler çıkmadan tedbir alabilmek ülke yönetiminde fevkalâde önemlidir. Ne yazık ki yıllardır ülkemizde bu tarz kriz önlemleri ve kriz yönetimi adına tek bir adım atılmaması, öngörüler oluşturulmaması öyle görünüyor ki daha bir çok vatandaşımızın can kaybına neden olacak ve bu yükün altından kalkılamayacaktır.”

“COVİD-19, MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLSİN”

Kendisi de uzman tıp doktoru olan Balbaloğlu meslektaşlarının haklarını savunarak, “Yaşamakta oldugumuz pandemi sürecinde canla başla çalışan  sağlık personelimiz içinde canlarını  kaybeden çok sayıda sağlık çalışanımız,  şehid adledilmeli ve geride bıraktıkları bize olan emanetleri mağdur edilmemelidir. Covid-19 meslek hastalığı kategorisine biran önce alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

  • Balbaloğlu detaylı açıklamasında; ekonomik sorunlar, aşı takvimi, asgari ücret ve elektrik dağıtım şirketlerinin zamlı faturalarına dair görüşlerini şöyle savundu :

KAPALI İŞLETMELERE VE ÇALIŞANLARINA DESTEK İSTEDİ

Pandemiyle birlikte zor durumda bulunan esnafımıza da bu dönemde kira ve nakit işletme desteği vergi ödemelerinin faizsiz ötelenmesi özelikle cafe , restoran, kahvehaneler, çay ocakları, servis işletenler, kantin işletenler, kırtasiye, özel eğitim veren kurumlara işletme destekleri ve çalışanlarının vergi prim desteklerinin yapılması, yine çalışanlarının kira ,doğalgaz ve elektrik harcamalarında destek verilmesi gerekmektedir.

“ÜCRETSİZ AŞILAMA BİR AN ÖNCE BAŞLASIN”

Bu dönemde salgının önlenmesinde en önemli faktör olarak görülen aşılanma üzerindeki tüm ön yargıların önüne geçebilmek için başta Sağlık Bakanlığı, tabip odaları, eczacılar birliği ve Sivil toplum kuruluşlarımızla, ortak yol belirlemeli ve halkımıza aşılanma yönünde bilgilendirme yapılmalı  ve bir an önce toplumun ücretsiz aşılanması hayata geçirilmelidir.

“ASGARİ ÜCRET NET 3.000 TL OLMALI”

7 milyondan fazla kişiyi ve ailelerini ilgilendiren asgari ücret düzenlemesinde İyi parti olarak ta ifade ettiğimiz asgari ücret üstündeki verginin kaldırılarak hem işçimizin hem de işverenin yükünün azaltılması ve asgari ücretin net 3.000 TL olması gerekmektedir.

“ELEKTRİK FATURLARINDA HUKUKSUZ ARTIŞ VAR!”

Yine son günlerde elektrik dağıtım şirketlerinin şirketin kendi şahsi masraflarının temsil ağırlama ,ilan, dernek aidatı, noter masrafı gibi harcamaları 2021-2025 yılları arası 5 yıl daha faturaya yansıtılması pandemi dolasıyla ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlarımıza  daha da yük bindirecektir. Bu hukuksuz uygulamadan biran önce vazgeçilmelidir.

Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerin bir an önce son bularak halkımızın sağlığı için alacağımız önlemler ve mücadelede ,ekonomik şartlarımızı çizmek zorunda kalmadığımız günler diliyorum.

Paylaşın:
945 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ