logo

25 Aralık 2020

EFSANE BAŞKAN TETİKER’İ KAYBEDELİ 3 YIL OLDU!

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Önceki Dönem Başkanlarından, “Tuttuğunu Koparan-Efsane Başkan” olarak anılan Yaşar Tetiker’in vefatının üzerinden 3 yıl geçti.

Bir süre kanser tedavisi gördükten sonra, tekrar rahatsızlanarak 26 Aralık 2017’de 66 yaşında iken hayatını kaybeden Efsane Başkan Tetiker için, TSO Hizmet Binası önünde tören düzenlenmiş ardından son yolculuğuna hüzünle ve dualarla uğurlanmıştı. Tetiker’in adı halen TSO salonunda ve OSB bulvarında ahde vefa olarak yaşatılıyor.

HİZMET ETMEYİ SEVİYOR VE BAŞARIYORDU

Merhum Tetiker, uzun yıllar boyunca TSO başkanı olarak ilçe ekonomik politikalarında etkili olmuş, öncelikle binlerce istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasında öncülük etmişti. 2013-2017 yılları arasındaki yönetim döneminde ise Ekonomik kriz olduğunda Esnaf ve tüccara can suyu kredileri verilmesi, Fakülte Kampüsünün ilçeye kazandırılması, OSB ve Tersaneler Bölgesinin canlanması-Liman yapılması ve Erdemir’le sanayici ilişkilerinin düzenlenmesi konularını sık sık gündeme getiren yaşar Tetiker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de ağabey-kardeş ilişkisi içindeydi. Tetiker’den sonra Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın TSO Başkanlığını üstlenmiş ve projelerini devam ettirmişti. 20 Nisan 2018’ten bu yana Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanlığını Arslan Keleş sürdürüyor.

Haber Hayat Yayıncılık Ekibi olarak Merhum Yaşar Tetiker’i bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Paylaşın:
819 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ