logo

“ERDEMİR, ECRİMİSİL İLE KULLANDIĞI LİMANIN SAHİBİ OLDU”

  • Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 2019 yılını değerlendirdiği basın toplantısında kamu yatırımlarını açıkladı. Sözü Erdemir ile ilişkilere getiren Çorumluoğlu, Erdemir’in   limanı ecrimisil( bir malın veya taşınmazın sahibinin ya da idarenin rızası dışında kullanılması anlamına gelir ) yolu ile  kullandığını belirtti ve “Erdemir’in şehre ve şehrin insanlarına yüzünü dönmesi konusunda bizim de kaymakamlık olarak taleplerimiz olacak. Limanı şuanda biz onlara tahsis ettik. Benim o evrakın altında 15 gün önce imzam var. 20 senedir yapılmayan işi biz limanı tahsis ettik şuanda onlara.” dedi. Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’la bizzat konuştuğunu İlişkilerin olumlu yöne seyrettiğini açıklayan Çorumluoğlu, tarafların olumlu yönde açıklama yapacağını ima etti ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
  • Çorumluoğlu toplantıda ayrıca; fakülteler kampüsü, şehir trafiği, hükumet ve emniyet Binası yapımı, eğitim yatırımları, sağlık yatırımları, köy yolları, tersaneler, organize sanayi bölgesi, tarım projeleri ve tren garının turizme kazandırılması konularında önemli açıklamalar yaptı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 2019 yılını değerlendirdiği basın toplantısında kamu yatırımlarını ve gündeme ilişkin konulara dair görüşlerini açıkladı.

15 Ocak Çarşamba günü kaymakamlık makamında düzenlenen basın toplantısına basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Konuşmasının başlangıcında gazetecilerin 2020 yılını ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Pobıyık’a da gazetecilere verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ:

Toplantının ilk konusu Üniversite Kampüsü oldu. Eski Hastane yerine yapılması planlanan Üniversite Kampüs Binaları Projesi ile ilgili valilikte toplantı yapılacağını belirten Çorumluoğlu, avam projeyi İTÜ’nün hazırladığını ve değişiklik talebinde bulunulduğunu bildirdi. Çorumluoğlu fakülte için Ahmet Erman’dan 4 milyon TL bağış için protokol yapılacağını, Erdemir’in söz verdiğini, Nurdan ve Orhan Oğuz çifti ile Türk Metal Sendikası ile ve Zuhal Yılmaz gibi diğer muhtemel bağışçılarla görüşüldüğünü söyledi ve partilerin ilçe başkanları ile de aynı fikirde olduklarını belirtti. Soru üzerine ise Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’le birlikte TOBB’dan bir fakülte binası talebinde bulunduklarını ve işin peşini bırakmayacağını söyledi.

MEVLANA’NIN SÖZÜNÜ HAYAT FELSEFESİ YAPTI

Konuşmasında sık sık birlik beraberlik mesajları vermeyi ihmal etmeyen Çorumluoğlu, “benim geldiğim günden beri Ereğli’de kurmaya çalıştığım bir düzen var, bunu hem iktidarın temsilcisi Fatih Başkana söylüyorum, hem de diğer ilçe Başkanlarımıza söylüyorum, belediye başkanımıza söylüyorum, Erdemir Genel Müdürüne söylüyorum, sivil toplum kuruluşlarına söylüyorum, bu ilçede birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hepimizin fikri farklı olabilir de, siyasi düşüncesi farklı olabilir, yaşam tarzı farklı olabilir… Mevlana’nın ‘Kaderin size arkadaş yaptıklarıyla iyi geçinin cümlesi’ vardı.Benim hayatımdaki en önemli düsturlardan bir tanesi.” diye konuştu.

Çorumluoğlu’nun diğer konularla ilgili açıklamaları özetle şöyle :

ŞEHİR TRAFİĞİ:

Şehir trafiği konusunda idarenin de ihmalkarlıkları olduğunu kabul eden Çorumluoğlu, “Trafikte sınıfta kaldık” dedi. Bazı yeni uygulamalarla ilgili bilgi veren Çorumluoğlu bir süre uyarılar yapılacağını daha sonra kurallara uymayanlara ceza verileceğini vurguladı. Elmatepe’ye 2020 yılında üst geçit yapılmasının planladığını açıkladı.

EMNİYET BİNASI :

Gülüç’te bulunan yerde anlaşma sağlanamadı. Kepez yolu üzerinde Carfoursa karşısında bir yer bulundu. prokol yapılıp taşınılacak. Yeni Hükumet binası da bir kaç yıla kadar yapılacak.

SYV VE EĞİTİM YATIRIMLARI :

Sosyal Yardımlaşma Vakfında güzel çalışmalar yapıldı. 3 yıl öncesinin rakamları ile 2019 yılında toplam 30 milyon TL’lik yatırım bedeli bulunan okulların açılışları yapıldı. Tat Metal ortaklarından Hayrettin Yavuz’un 6 milyon TL bedelli Bilim Sanat Merkezi yapımı devam ediyor. Akın Tatoğlu ise Huzur evi yaptırmak istediğini söyledi, yer bakılıyor.

SAĞLIK :

Ereğli Devlet Hastanesinde 2019 yılında vatandaşa verilen hizmetlerde artış var. Kardiyoloji Doktoru Ocak ayı sonunda başlayacak. Yaşlı bir bayan hayırsevere yaklaşık 500 bin lira değerinde sağlık bağışında bulundu.

KÖY YOLLARI :

2019 ‘da 15 KM. köy yolu asfaltı yapıldı. 81.500 metre kanalizasyon, 23.776 metre içme suyu borusu döşendi.

TERSANELER:

2 Tersane(Ereğli Gemi ve Ustaoğlu) tapularına kavuştu, böylece varlıkları ipotek ederek büyük işlere girişebilecekler. Sektörde işler açılmaya başladı. Şehirdeki Belediye Bozhane limanının da aynı bölgeye taşınması için çalışmalar var.

OSB- TARIM :

Parsel alıp yatırım taahhüdünde bulunanların bir an önce boşlukları doldurması gerekir. Yerine getirmeyenler iptal edilmeli. Tarım projeleri gelişiyor. Bu konuda yeni atanan İlçe Tarım Müdürünün yeni projeleri uygulamaya koyması bekleniyor.

ERDEMİR’LE İLİŞKİLER:

Çorumluoğlu bu konuda şöyle konuştu : “Hiçbir alanda hiçbir kuruluşun birbiriyle geçimsizliğine, birbiriyle kavga etmesine taraftar değilim. Ben mizaç olarak aynı amaca kilitlenmiş ve kalbimizin beraber çarptığı bir idareyi özlüyorum. Ereğli’de de bunun başarılı olacağını düşünüyorum. Şüphesiz ki Erdemir’in de yaptığı yanlışlar olabilir. Belediyemizin haklı talepleri olabilir. Bunları aynı masa etrafında oturarak bizim çözmemiz gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingde ‘Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmeli’ cümlesi var. Bizim onun üzerine laf söyleyecek bir durumumuz yok. Biraz önce belediye başkanımızla da değerlendirme fırsatımız oldu. Ben kendi adıma konuşuyorum. Dün Erdemir genel müdürü de toplantıdaydı, paydaşlarla diyaloglarına baktım, olumlu gelişmelerin olduğunu ziyadesiyle görüyorum. Yapılan son görüşmelerde de kısa zaman içerisinde güzel açıklamaların olacağını düşünüyorum. Ama burada hakkımızın aranması konusunda özellikle Erdemir’in şehre ve şehrin insanlarına yüzünü dönmesi konusunda bizim de kaymakamlık olarak taleplerimiz olacak. Limanı şuanda biz onlara tahsis ettik. Benim o evrakın altında 15 gün önce imzam var. 20 senedir yapılmayan işi biz limanı tahsis ettik şuanda onlara. Dolayısıyla o taraf bu taraf değil, ben hayatımda kaburgalı bir şekilde doğru ne ise onu savundum. Erdemir, belediye, kaymakamlık, siyasi parti, muhalefet partisi, o parti bu parti ben hiç kimseyi savunmadım. Kendi doğru gördüğümü burada söyledim. Zaman geldi benim doğrum o arkadaşın görüşü oldu, zaman geldi başka bir arkadaşın görüşü oldu. Biz artık emekliliği gelmiş geçmiş kaymakamlarız. Bu manada bize yakışanı omurgalı bir şekilde bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Eğer bu hak verilmiyorsa da savunmak da benim görevim. Öyle bir şey yok, ben burada kaymakamlık makamının hakkını savunmak zorundayım. Burada ben 176 bin nüfusu savunmak zorundayım. Onun için hem belediye hem Erdemir ile olumlu gelişmelerin olacağını duymaktan da ben büyük bir memnuniyet duyuyorum. Erdemir Genel Müdürü(Salih Cem Oral) ile de görüşüyorum, belediye başkanımızla(Halil Posbıyık) görüşüyorum, AK Parti İlçe Başkanı Fatih(Çakır) başkanla görüşüyoruz, Ticaret Odası Başkanı Arslan(Keleş) beyle görüşüyoruz yani bu konuda herkesin fikrini dinliyorum ve doğruyu her yerde söylüyoruz.”

ESKİ TREN GARI’NIN YENİ PROJESİ HAZIR:

Çorumluoğlu Kırmacı Mahallesinde bulunan Eski Tren Garı ile ilgili şu ifadeleri kullandı. “Endüstri müzesi, maden galerisi, Atatürk Müzesi ve kütüphane kafe gibi çalışmalar devam ediyor. Güzel de eserler çıkmış açıkçası. Oraya öyle bir hale getirmeliyiz ki belki Erdemir’in de orada bir eserini sergilemeliyiz, TTK’nın bir maden galerisini de orada sergilemeliyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği geldi ve bir Atatürk Evi yapmak istiyoruz dedi. Belki gelen bir misafirinizi orada kafeye götürüp kitap kafe modelini de orada gösterebilirsiniz. En azından projemizin hazır olduğunu sizinle paylaşmak istedim.”

Toplantı soru cevapla devam etti.

VAKIF TOPLANTISINA BAŞKANLIK ETTİ

Öte yandan Kaymakam Çorumluoğlu, basın mensupları ile bir araya gelmeden önce başkanlığını yaptığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısında yaptığı açıklamada; Vakıf tarafından geçen yıl ihtiyaç sahibi 18 bin 17 vatandaşa yardım yapıldığını bildirdi.

Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihlerinde 18 bin 17 ihtiyaç sahibine 19 milyon 430 bin 447 lira yardımda bulunulduğunu ifade ederken yardımların çeşitli kalemler altında dağıtımının yapıldığını anlattı.

Çorumluoğlu ayrıca, Vakıf Mütevelli Heyeti’nde görev süresi dolan isimlere de plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Toplantıda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da hazır bulundu.

Paylaşın:
979 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ