logo

ERDEMİRLİLER SİTESİ ADETA TATİL KÖYÜNE DÖNÜŞÜYOR!

Kdz. Ereğli’de Erdemir Emeklisi Bertan Özkan, Akçakoca’da evinin bulunduğu ‘Villa Erdemirliler Sitesi’ yönetimi ile birlikte el ele vererek, konut sitesini adeta beş yıldızlı tatil köyü haline getiriyor.

Kdz. Ereğli’de Erdemir Emeklisi Bertan Özkan, Düzce’nin Akçakoca İlçesi Sapak Mevkiinde evinin bulunduğu ‘Villa Erdemirliler Sitesi’ yöneticiliğine yaklaşık 1,5 yıl önce seçildi. Site yöneticiliğini üstlenen Özkan ve ayrı mesleklerden dört yönetim kurulu üyesi, ilk iş olarak sitenin sahip olduğu sosyal, güvenlik ve 80 dönümü bulan peyzaj alanlarının envanterini çıkartarak site sakinlerinin taleplerini dinledi.

ENERJİ TASARRUFU İLE BAŞLANDI, SİTE KURUMSALLAŞTIRILDI

106 bağımsız villadan oluşan ve yaz-kış oturulan site sakinlerinin demografik yapısını dikkate alan yönetim,  öncelikle enerji kullanımında tasarruf tedbirlerini uyguladı. Ardından yol tabelaları, güvenlikli giriş, kamera sistemi,  Cami ve dost evi, Atatürk Meydanı, kütüphane, ekmek fırını, meyve ve hobi bahçesi, havuz, spor salonu ve gibi donatı alanlarını gözden geçirerek atıl ve metruk halde bulunanları engellilerin de kullanımına uygun olarak yenileyen yönetim, üye hesap hareketlerini de bilgisayar sistemine girerek sakinlerin kullanımına sundu.

BAŞARININ SIRRI; GÖREV BÖLÜMÜNDE

1999 yılında yapımına başlanan ve 2007 yılında hak sahiplerine teslim edilen Villa Erdemirliler Sitesinin sahip olduğu sosyal, güvenlik ve peyzaj alanlarını eşi Türkan Hanımla birlikte dost Evi’nde yapılan kahvaltının ardından Ereğlili gazeteciler Doğan Gönüllü ile Fikri Kapan’a gösteren Özkan, “nasıl başardınız?” sorusunu yanıtlarken,  “Yönetimimiz değişik branşlarda değişik bilgilerde arkadaşlarda oluştu.  Sıkıştığımızda birbirimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanıyoruz. Bu da bize hem maddi, hem manevi açıdan çok büyük fayda sağlıyor” diye konuştu.

ÇOĞU İŞİ KENDİ OLANAKLARI İLE YAPTILAR

Sitedeki çalışmaların birlik-beraberlik ve dayanışma içinde yapıldığını kaydeden Özkan, “Bu yapılanları hep birlikte arkadaşlarımızla, komşularımızla, dostlarımızla birlikte yaptık. Üstelik bir çoğunu da dışarıdan para ödemeden kendi imkanlarımızla el emeğimizle yaptığımız için sizin de gördüğünüz gibi güzelleşti burası.” dedi.

ÖZKAN, ERDEMİRLİLİK KÜLTÜRÜNDEN FAYDALANDI

Erdemir’de çalıştığı dönemlerde edindiği deneyimleri site yönetimine yansıttığını söyleyen Özkan, İşbirliğinin ve demokratik katılımın önemine dikkat çekerek, “Burada düşünüp tasarladığımız şeyleri yönetim kurulu toplantımızdaki beyin fırtınası yaparak uygulamaya geçiyoruz. Uygun değilse reddediyoruz. Bütün site sakinlerinin de önerilerini değerlendiriyor ve yazılı olarak gerekçeleri ile birlikte cevabını veriyoruz. Yani elektronikçimiz, elektrikçimiz, muhasebecimiz hatta sosyoloğumuz bile var. Herkes kendi branşında ben de amelelik (!) yaparak hizmet etmeye çalışıyorum.” İfadelerini kullandı.

“HAYALLERİMİZ VAR”

Sitede ileriye dönük yapılması planlanan işlerin de olduğunu belirten Özkan “Hayallerimiz var. Onları da zamanı gelince paylaşacağız. Sitemize faydalı olabilecek birçok öneriyi not ediyor ve uygulamaya alıyoruz.” şeklinde mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

EL EMEĞİ SANAT ESERLERİNİ SATIP KEDİLERE MAMA ALACAK

Gönüllü ve Kapan’a evinin altında bulunan hobi odasını da gezdiren Özkan, soru üzerine şöyle konuştu: 

“Atölyedeki ahşap çalışmalarım benim emeklilikten sonra hobim oldu. Ahşap oyma ve bunların üzerlerine resim veya farklı figürler yapma gibi bir merakım oldu. Onların üzerinde çalışıyorum. Kurslara gidiyorum, internetten takip ediyorum. Bu tür malzemeleri değerlendirip eşime dostuma ziyaret eden misafirlerime hediye ediyorum. Ayrıca burada sosyal bir mesajda vermek isterim: Bu malzemeleri internet üzerinden satıp katkı elde ederek sitemizde yaşayan kedi barınağımızdaki kedilere ve sokak hayvanlarına mama alacağız. Böyle de bir hayalimiz var.”   

Paylaşın:
2934 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

ERDEMİRLİLER SİTESİ ADETA TATİL KÖYÜNE DÖNÜŞÜYOR!” için 3 Yorum

  1. Doğan bey ,ben de 1 yıllık Erdemirliler siteliyim.Bertan bey ve ekibi gerçekten çok güzel çalışmalar yaptılar.Bende her konuda onlara tam desteğim.
    Bir çok belediyenin yapamadığını yaptılar. Havuzun kenarına Engelli ve yaşlılar İçin oto parkı ,yürüyüş alanlarına engelli tekerlekli sandalye İçin rampalar kediler İçin kedi Evi vb çalışmalar
    Bertan bey ve ekibine teşekkürler 🙏

  2. Avni ozkan : diyor ki:

    Bildiğimiz tanıdığımız bertan aga işte:)
    Boş durmayı sevmeyen insanlara çevreye hayvanlara ve doğa ya hizmeti kendine görev addetmis bir şahsiyet.
    Sağlık mutluluk huzur ve başarı dolu ömür diliyorum

  3. M.Şevket Erol : diyor ki:

    Bertan bey örnek çalışmalar yapıp, önceki yönetimlerden aldığı bayrağı daha ileriye taşıyor . ERDEMİRLİLER sitesi bölgenin en güzel Sitesi olma yolunda adım adım ilerliyor. Kendisine ve Yönetimindeki bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.