logo

EREĞLİ HEYETİ, REKTÖR ÇUFALI’DAN YENİ FAKÜLTE İSTEYECEK

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın önderliğindeki Ereğli heyetinin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile yeni fakülteler konusunu görüşmek için Zonguldak’a gittiği bildirildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Basın Bürosu yetkilisi Bilgin Avcı sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın önderliğindeki Ereğli heyetinin BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile yeni fakülteler konusunu görüşmek için Zonguldak’a hareket ettiklerini belirtti.

Avcı’nın heyeti minibüsün içinde gösteren fotoğrafla birlikte yaptığı paylaşım şöyle:

“Ereğli’nin geleceği için kenetlenen heyette Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanımız Halil Posbıyık, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Esnaf Kefalet Kooperatifi Murakıp Üyesi Yücel Oktay yer alıyor. Ereğli Belediyesi’nin tahsis ettiği araç ile yola çıkan heyet, Ereğli’ye kurulacak olan yeni fakültenin bölümleri üzerine görüşmede bulunacak. Geçtiğimiz hafta yapılan Kdz. Ereğli Belediye Belediye Meclis toplantısında eski hastane alanına fakülte yapılmasının önündeki tüm yasal engeller kaldırılmış, imar planı onaylanmıştı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tarihi kararı “Bugün çok mutluyum. Başta Kaymakamımız ve Valimiz olmak üzere, tüm siyasi partilerle ve belediye meclis üyelerimizle el ele vererek eski hastane alanına yüksek öğretim tesisi yapmak için imar plan tadilatlarını bugün gerçekleştirmiş olduk. Ereğli’mize hayırlı olsun” diyerek duyurmuştu.”

Paylaşın:
948 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ