logo

EREĞLİ SOROPTİMİST KULÜBÜNDEN “BİLİNÇLİ SU TÜKETİMİ” EĞİTİMİ

  • Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gülberk Yalçın, “Yarının Suyu” projesi kapsamında, ‘bilinçli su tüketimi alışkanlığı” amaçlı, öğrenci ve yetişkinlere yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Gülberk Yalçın, Türkiye Soroptimist Kulübü Federasyonu tarafından ‘Yarının Suyu” projesi başlatıldığını açıkladı.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN…

Açıklamasında projenin amacını; çocukların geleceği için su kaynaklarının tüketimini engellemek ve tasarrufa teşvik etmek, toplumu bilinçlendirmek olduğunun altını çizen Yalçın, Kdz.Eregli Soroptimist kulübü olarak projeye destek olmak adına Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ilkokulunda eğitim programı gerçekleştirildiğini belirtti.

SUNUM YAPILDI, BELGESEL İZLETİLDİ, ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Eğitimin hedefine ulaştığını ifade eden Gülberk Yalçın, “Eğitim danışmanı Kadriye Türker tarafından öğrencilere suyun önemi ve tasarruf yöntemleri anlatıldı. Finish, National Geographic, İda Eğitim olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile beraber başlatılan ‘Yarının Suyu’ projesi sayesinde öğrenciler bilinçli su tüketimi alışkanlığı ve sudan tasarruf etmeyi öğrendi. Ayrıca, National Geographic tarafından çekilen ünlü sanatçı Gökhan Özoğuz ve Özge Özpirinçci’nin de rol aldığı belgesel izletilerek, suyun tasarrufu ve önemine değinildi. Yaklaşık 40 dakika süren eğitimde iki aşamalı gerçekleştirilen sunum ile 185 öğrenci ve 50 yetişkine ulaşıldı. Eğitim programı sonrası katılımcılar adına konuşmacılara çiçek takdim ettik ” dedi. .

“BAŞKA BİR DÜNYA YOK”

Eğitime katılanların su kullanımında daha tasarruflu ve dikkatli olacağına hep bir ağızdan söz verdiklerini vurgulayan Yalçın, açıklamasını, ” Farkındalığa ve değişikliğe şimdi ihtiyacımız var. Başka bir dünya yok” slogan ile sonlandırdı.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI

Paylaşın:
1478 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ