logo

EREĞLİ’DE BİSİKLET SPORU VE TURİZMİ GELİŞTİRİLEBİLİR

  • Kdz. Ereğli’de bisiklet dernekleri tarafından düzenlenen ‘Bisiklet Etkinliği’ programında söz alan konuşmacıların tamamı bisiklet sporunun ve turizminin geliştirilmesi yönünde görüş bildirdi.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtılması, bölgedeki bisiklet yollarının yerel, ulusal ve uluslararası bisikletçilere aktarılması, alternatif sürdürülebilir turizmin geliştirilebilmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Kdz. Ereğli’de ‘Bisiklet Etkinliği’ Temalı 3 aşamalı program düzenlendi.

20 Nisan Cumartesi günü saat 09.00’da Şahinde Yavuz Bilim ve Sanat Merkez,i(BİLSEM) Konferans Salonunda düzenlenen ilk toplantıya; CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Gökhan Günay, Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, BAKKA yetkilileri, ZBEÜ Akademisyenleri, ERDEMİR Yetkilileri, Bisiklet severler ve az sayıda davetli  katıldı.  

Sunumları Bisikletçi Bilge Özdemir tarafından yapılan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile 30 dakika geç başladı.Özdemir, 2 gün sürecek etkiliklerin Batı Karadeniz Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtılması, bölgedeki bisiklet yollarının yerel, ulusal ve uluslararası bisikletçilere aktarılması, alternatif sürdürülebilir turizmin geliştirilebilmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiğini belirtti. Turizm haftası içinde bulunduklarını hatırlatan Özdemir,  bisiklet turizminin canlandırılması gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL SAĞLIKÇI OLARAK BİSİKLETİN FAYDALARINI ÖZETLEDİ

CHP Zonguldak Milletvekili ve Dr. Eylem Ertuğrul da açılış konuşmasında bölgede hava kirliliğinin olumsuz etkilerinden söz ederek düzenli spor yapılması gerektiğini söyledi. Bisiklet sporunun sağlığa faydalarını özetyelen ve yurtdışı örnekleri veren Ertuğrul,“Bu anlayışı mutlaka ülkemizde de yerleştirmemiz gerekiyor.” dedi. Ereğli’de bisiklet sporu için elverişli şartlar olduğunu savunan Ertuğrul, bisiklet temalı etkinliklerin artması gerektiğini söyledi. Mesleği Kulak Burun Boğaz Uzmanlığı olan Ertuğrul, “Mutlaka yerel yönetim olarak da daha detaylı bir şekilde istişare edilip nasıl katkı sunabiliriz kolaylık sağlayabiliriz, bisiklet binicinin artmasını nasıl sağlayabiliriz, bölgesel olarak bölgemizde bunun turizme artı değer olarak nasıl kazandırabiliriz, bunun çalışmalarını mutlaka yapmamız gerekiyor” diye konuştu.  

GÜNAY: “DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan Kdz. Ereğli Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Günay, belediye olarak turizme, spora ve sosyal-kültürel etkiliklere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayarak örnek olarak Ereğli-Kandilli arasında yapımı devam eden bisiklet yoluna belediyenin katkılarını gösterdi.

BAKKA’NIN ÖNCELİKLE HEDEFLERİ ARASINDA BİSİKLET VAR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Turizm ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Çetinkaya ise Bisiklet sporu ve Bisiklet Turizmin geliştirilmesine önem verdiklerini ve öncülük etmek istediklerini ifade etti. Çetinkaya “Bu kapsamda alternatif bir ulaşım yöntemi olmasının yanı sıra sürdürülebilir turizmin de vazgeçilmez bir unsuru olan bisikletin bölgede teşvik edilmesini sağlamak bisiklet kültürünü geliştirmek, etkinlikler ve rotalar oluşturmak ajansımızın bu dönemdeki öncelikli hedefleri arasındadır” diye konuştu.

PROF. DR. KARASU : “BİSİKLET TURİZMİ ÖNEM KAZANIYOR”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, dünya ve ülke ölçeğinde bisiklet sporunun ve bisiklet turizminin gittikçe önem kazandığını örneklerle açıkladı ve Ereğli’de de bisiklet turizmin geliştirilebileceğini söyledi.

PANEL, ÇALIŞTAY VE BİSİKLET TURU…

Programa göre etkinliklerin ilk günü Panel ve Çalıştay ile devam ederken 21 Nisan Pazar günü ise Ereğli Kandilli arasında topluca bisiklet turu yapılacak.  .

Paylaşın:
251 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ