logo

EREĞLİ’YE TUNALI HİLMİ HEYKELİ YAPTIRILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “önümüzdeki aylarda Ereğli’mizi bir Tunalı Hilmi Heykeline kavuşturacağız… ” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 100. yıl kutlamaları açılışında yaptığı konuşmada, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu döneminde Fransızlarla girilen mücadeleyi özetledi ve “Bu mücadelede öncülük yapan Ankara Hükümetinin temsilcisi olarak bizzat bölgeye gelen, Müdafa-i Hukuk cemiyetinin kurulmasında rol oynayan Ereğli Kaymakamı ve Zonguldak’ın ilk milletvekili Tunalı Hilmi Beyi saygıyla anıyorum.” diyerek Tunalı Hilmi Beyin heykelinin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Posbıyık, ” Kdz. Ereğli’nin kurtuluşunun 100. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda Ereğli’mizi bir Tunalı Hilmi Heykeline kavuşturacağız… Tunalı Hilmi, Türkiye’nin aydınlanma hareketinin öncülerinden, Ereğli’nin sosyal ve kültürel hayatında iz bırakmış çok önemli bir tarihi kişilik. Tunalı Hilmi heykelinin yapımıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yıl boyunca çeşitli etkinliklerle 100 yılın gururunu, coşkusunu yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ’TA ANDI

Öte yandan; CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta gönderdiği telgrafa mesajı ile kutlama etkinliklerine Ankara’daki toplantıları nedeni ile katılamadığını belirtti ve Tunalı Hilmi Beyin Milli Mücadeleye katkısından övgü ile bahsetti.

GÜLSEREN TUNALI GÖNÜLLÜ’YE KONUŞTU

Öte yandan Tunalı Hilmi Bey ailesinin yaşayan en büyük üyesi, çocukluk ve gençliği Ereğli’de geçmiş Gülseren Tunalı İle Gazeteci Doğan Gönüllü’nün yaptığı söyleşi e sempozyum kapsamında saat 18.00’de yayınlanacak.

İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
942 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

EREĞLİ’YE TUNALI HİLMİ HEYKELİ YAPTIRILIYOR” için 1 yorum

  1. ASIM CAKIR : diyor ki:

    HEYKELIN YAPILMASINI KUTLUYORUM BU HEYKELIN KONULACAGI YER COK ONEMLI BLD BSK BU KONUDA TITIZ DAVRANACAGINI DUSUNUYORUM KANAAT ONDERLERININ FIKIRLERI ALINMALIDIR