logo

ERTUĞRUL, FINDIK TEPKİSİNİ SORULARLA SÜRDÜRDÜ!

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, hükümetin açıkladığı fındık taban fiyatlarına 2 hafta önce tepki göstermesinin ardından, şimdi de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya fındık üreticilerinin sorunları ile ilgili sorular yöneltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Ağustos’ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, fındık taban fiyatlarını açıklamıştı. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ise, açıklanan fındık taban fiyatlarına tepki göstererek, “Maliyetler yüzde 100-200 artarken, fiyatı yüzde 58 artırmak çiftçinin alın terine ihanettir” demişti.

DEVLET DESTEK İSTEDİ, UZUN VADELİ POLİTİKALARI SORDU

Fındık üretiminde ciddi verim düşüklüğü de yaşandığını savunan Ertuğrul, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemi ile şu soruları yöneltti:

  1. Üreticinin ürününü zararına satması riskine karşılık bu zararı karşılamaya yönelik bir çalışmanız var mıdır?
  2. Gittikçe artış gösteren enflasyonist ortamda artan girdi maliyetlerine karşı üreticiye devlet desteği sağlayacak bir politika izleyecek misiniz?
  3. Fındık alım fiyatı belirlenirken maliyetlerle ilgili yaptığınız bir analiz var mıdır? Bu analizlerin detayları nelerdir? Açıklanan fındık fiyatı nasıl belirlenmiştir?
  4. Fındık piyasasına yabancı menşeili firmaların hakim olduğu belirtilmektedir. Bu firmalar hangileridir? Bu firmaların yerli üretimde tekel haline gelmemesi için izlediğiniz bir politika var mıdır?
  5. Fındık üreticisinin hak ve menfaatlerini korumak adına TMO, FİSKOBİRLİK gibi kurumları piyasada tekrar etkin hale getirmek için bir çalışmanız var mıdır?
  6. Fındıkta istikrarı sağlayacak önlemleri kapsayan uzun vadeli politikalarınız var mıdır?
  7. Fındık üreticisinin bir diğer mağduriyeti olan TMO’nun alım yerinin azlığı nedeniyle uzun süre randevu beklemek durumunda kalması haline bir çözüm üretilmekte midir?

İLGİLİ HABER BAĞLANTISI :

Paylaşın:
273 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ