logo

ERTUĞRUL’DAN SONDAJ TEPKİSİ: “DURDURULMASI GEREKİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, bakanlıkça ilçe sahilinde cami yapımı inşaatı için başlayan sondaj çalışmalarını konu alan basın açıklamasında “Kdz Ereğli halkı seçilmiş meclisi vasıtasıyla bu konuda kararını vermiştir, kimsenin şehrimizin halkını yok saymaya hakkı yoktur. Halkın onayı olmadan yapılmaya çalışılan bu projelerin biran önce durdurulması gerekir. ” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, bakanlıkça ilçe sahilinde cami yapımı inşaatı için başlayan sondaj çalışmalarını konu alan basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında ilgili alanın belediye meclisi tarafından ret edildiğini hatırlatan Ertuğrul, ” Bakanlık tarafından belediye meclisinin aksi yöndeki kararına rağmen bu çalışmanın başlatılması Kdz Ereğli halkının kararına saygı duymamaktır, şehrimizde yaşayan insanları yok saymaktır.” dedi.

Ertuğrul’un açıklaması şöyle:

Bugün sabah saatlerinden itibaren şehrimizde uzunca bir süre gündemi meşgul eden sahil bandına camii yapımı ile ilgili bir gelişme oldu. Sahil bandında hem karadan hem denizden zemin etüdü amaçlı sondaj çalışmaları başlatıldı. Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleyi alan firma şehrimize makinelerini getirerek çalışmalarına başladı.

“BU PROJEYE KARŞI ÇIKILMIŞTI”

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, sahil bandına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından camii yapılması projesi Kdz Ereğli halkı tarafından seçilen ve yetkilendirilmiş olan belediye meclisimiz tarafından oylanarak reddedilmişti. Ancak bir süredir iktidar tarafından önce deniz doldurularak, sonra sahil bandına veya kent meydanı yapılması planlanan eski terminal bölgesine cami yapılması zorlanmaktaydı. Belediye meclisimiz tarafından bu planlar reddedildikten sonra da şehrimizin kamuoyu ve çeşitli STKlar tarafından da bu projeye karşı çıkılmıştı. Şehrimizin camiden daha öncelikli ihtiyaçları olduğu, cami için alternatif yerler bulunduğu, şehrimizin en önemli rekreasyon bölgelerinden olan sahil bandına herhangi bir yapının inşasının kamu yararına olmadığı, ayrıca denize dolgu çalışmalarının çevresel pek çok sorunu beraberinde getirdiği bildirilmişti.

“ŞEHRİMİZDE YAŞAYAN İNSANLARI YOK SAYMAKTIR”

Bakanlık tarafından belediye meclisinin aksi yöndeki kararına rağmen bu çalışmanın başlatılması Kdz Ereğli halkının kararına saygı duymamaktır, şehrimizde yaşayan insanları yok saymaktır.
Konu ile ilgili yaptığımız görüşmelerde başlatılan çalışmalarla ilgili Kaymakamlık makamının, Belediye Başkanlığının hatta AKP İlçe Yönetiminin bile olaydan bihaber olduğunu gördük. İktidar tarafından bir şehrin yaşayanları bu kadar yok sayılabilir. Millet fahiş zamlar, kabul edilemez faturalar, hayat pahalılığı ve korkunç enflasyon karşısında şaşkına dönmüşken iktidarın hala toplumun hassas değerlerini kaşıyarak toplumu kutuplaştıracak bir şekilde bir karar alıp bu çalışmalara başlaması kabul edilemez.

“DURDURULMASI GEREKİR”

Vatandaş yaşayabilmek derdinde, iktidar ise dini duyguları kullanarak siyasi rant elde etmek derdinde. Millet faturaları düşürebilmek için karanlıkta ve soğukta oturuyor, Bakanlık sahil bandını nasıl bozarım, çevreye nasıl zarar verebilirimin derdinde.
Kdz Ereğli halkı seçilmiş meclisi vasıtasıyla bu konuda kararını vermiştir, kimsenin şehrimizin halkını yok saymaya hakkı yoktur. Halkın onayı olmadan yapılmaya çalışılan bu projelerin biran önce durdurulması gerekir. İktidar sahile camii inşa etmeye değil, çocuklarımıza güvenli bir gelecek inşa etmeye çalışsın. Kdz Ereğli halkı kendi kararını kendi verir.

İLGİLİ HABER İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
517 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ