logo

GAZİLER GÜNÜ KUTLANIYOR…

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Posbıyık’ın mesajı şu şekilde;

“Aziz milletimiz; şanlı tarihi boyunca, yaşamış olduğu tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinmiş, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı sayarak, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kahraman gazilerimize milletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ e, 19 Eylül 1921 Günü, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün “Gaziler Günü” olarak adlandırılmıştır. Bugün, bu topraklar için mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günüdür.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin gururu, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Onlar, Türk milletinin bağımsızlık aşkının, vatan sevgisinin ve özgürlük ruhunun en büyük sembolleridir.

Başta Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin huzuru ve birliği için büyük fedakârlıklar yapan tüm gazilerimize minnet ve şükran anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

RESMİ PROGRAM :

  • Öte yandan Kdz. Ereğli kaymakamlığı Gaziler Günü nedeni ile program düzenledi.

19 Eylül Perşembe günü saat 9:30’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak programda çelenk sunumu, günün anlam ve öenmini belirten konuşma yapılması ve şiir okunmasının ardından, sergi açılışı ve şehit-gazi dernekleri ziyaretleri gerçekleştirilecek. Program kabir ziyaretleri ile sonlanacak.


GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI


ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU :

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, milletimizin tarih sahnesindeki şanlı mücadelesinin ve fedakârlığının en değerli sembolleri olan gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimiz, vatanımızın bağımsızlığını korumak ve milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek adına canlarını hiçe sayarak büyük kahramanlıklar göstermiş, Türk milletinin onurunu ve haysiyetini her daim yüceltmişlerdir.

Gazilik, milletimizin tarihe altın harflerle yazdığı kahramanlık destanlarının bir nişanesi olup, vatan sevgisinin, özgürlük aşkının ve sarsılmaz iradenin en kutsal timsalidir. Gazilerimiz, vatan toprağının her bir karışı için büyük bir fedakârlık gösteren cesaret abideleridir. Onların fedakârlıkları sadece geçmişte kalan birer hatıra değil, milletimizin geleceğini şekillendiren, bizlere yol gösteren birer ilham kaynağıdır. Şehitlerimizin yanı başında, gazilerimiz de milletimizin baş tacıdır ve gösterdikleri kahramanlıklar ulusal kimliğimizin temel yapı taşlarından biri olarak daima hatırlanacaktır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, gazilerimizin yalnızca savaş alanlarında değil, toplumun her alanında milletimize rehberlik etmeye devam ettiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Bugün bizlere düşen en önemli görev, gazilerimizin fedakârlıklarını unutmamak ve bu emanetin bilinciyle hareket etmektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimize en derin saygılarımı sunuyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür, ebediyete intikal etmiş gazilerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin bağımsızlığı, birliği ve dirliği için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Onların aziz hatıraları milletimizin gönlünde daima var olacaktır.


GENEL MADEN İŞÇLERİ SENDİKASI ADINA GENEL BAŞKAN HAKAN YEŞİL :

 “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e,  Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilmiştir. 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

19 Eylül, Ulusumuzun egemenlik ve bağımsızlığını, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizin gurur günüdür.

Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, milletimizin büyük zaferlere ulaşmasını, özgür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır.

 Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.

Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, terör eylemlerinde, vatanın bölünmezliği ve huzuru için mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz”


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI :

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Yüce Türk Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı, malı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

Bu vatan bizlere Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Bu nedenle Şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatırken, Gazilerimizi Türk Milleti olarak toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek onlara layık oldukları saygı ve sevgiyi sunmak en önemli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilik mertebesi ile şereflenmiş Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.


CHP İLÇE BAŞKANI ALİ KOCAMANOĞLU:

Vatan topraklarının müdafaası ve şanlı bayrağımızın onuru için kan ve can pahasına mücadele etmiş; aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda milletin siperi, esaretin en mert düşmanı olmuş gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Yıllar boyu, yedi düvelin bir araya gelerek bölemediği ülkemizi, hain terör eylemleri ve bölücü faaliyetlerle parçalama girişiminde bulunan mihraklara karşı atalarının gösterdiği dirayet ve kararlılıkla görev yapmış ve bu uğurda canlarını hiçe saymış değerli gazilerimizi de saygı ve minnetle selamlıyorum.
19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun!


Paylaşın:
126 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ