logo

GEMİLERİN ÇOĞU İNSAN HATASI YÜZÜNDEN BATMIŞTIR


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Yaklaşan oda seçimleri ile genel seçimler, sonbahar ve kış mevsimlerinin de sıcak geçeceğini gösteriyor.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin adayları Mevcut Başkan Arslan Keleş ile adaylığını çok önceden açıklayan Niyazi Özcan hızlandılar.

Her ikisi de iddialı açıklamalarla “hizmete varız” dediler.

Ben şahsen yaptıklarını anlatmalarını değil, seçilirse neyi/ kimlerle yapacaklarını bekliyor olacağım.  Bu demektir ki sağlam ekiplerin, ortak akılların ve rasyonel projelerin açıklanması gerekiyor.

Ben olsam; yetki ve sorumluluğumu aşan popülist vaatlerde asla bulunmam. Erdemir’i, Tat Metal’i ağzıma alırken 3 defa düşünürüm. Karşı tarafın eksisi üzerinden değil kendimin ve grubumun artısı üzerinden yürürüm.  Siyaseti bulaştırmam, siyasete bulaşmam.

Siyasetin müdahalesi ve siyasete müdahale, ticaret ve sanayi odasının kurumsal yapısına, üye hak ve menfaatlerine uygun düşmez.  Siyasi mesajların havalarda uçuştuğu şu günlerde herkes kendi tarlasına sahip çıkmalı!

Evet, siyaset kurumuna ve temsilcilerine her zaman ihtiyaç var ancak unutmamalı ki; aslında siyasetin bu yarı kamusal-verimli tarlaya ihtiyacı var. Ve siyaset, özellikle de iktidar, stk’ları (ve hatta medyayı/kitle iletişim araçlarını) her zaman kontrolü altında tutmak, baskın güç olmak ister.

KANAL Z’de adayların katılımı ile bir açık oturum yapsak mı?

*

Ereğli’deki bazı okulların kısmen yıkım ve güçlendirilmesi gerekçesi ile son anda taşınmaya zorlanması, kademesini bilemem ama tam bir “kötü yönetim” örneğidir.

Sorumluları öğrencilerden, ailelerinden ve öğretim kadrosundan “sıfır not” almıştır.

Sayın Bakan Mahmut Özer’den Ereğli özelinde bir açıklama beklemek hakkımızdır ve bu durumun sadece siyasi sonuçları değil, idari ve hukuki sonuçları da olmalıdır.

Kimsenin bunca insanı, minicik öğrencileri,  üniversite hayali olan gençleri mağdur etmeye hakkı yok.

“Gemilerin çoğu insan hatası yüzünden batmıştır, deniz yüzünden değil…” der şair Özdemir Asaf. Biz de diyoruz ki; Milli Eğitim ulus-devletimizin gemisidir, beceriksizliklerle batırmayın, çocuklarımızı soğutmayın, korkutmayın!

Zamanı yönetemeyen suçlu ayağa kalk!

*

Eski Belediye Başkanlarından Murat Sesli dostumuz, 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde aday(-ki partili adaylık disiplinli bir süreç gerektirir)  olacağını şehirde dolaştırdığı otobüsle erkenden duyurdu.

Sesli’nin hırslı bir politikacı olduğunu biliyoruz ama bu duyuru,  basit bir seçim çalışması, heyecanlı bir erken çıkış olmasa gerek!  

Tek bir mesajla farklı cephelerdeki “düşünceleri” toptan etkilemek ve oylar yerine kitleler ile oyun kurucuları konsolide etmek isteyen Sesli’de liderlik sevdası ve halkın kendisine sempatisi olduğu biliniyor. Ancak bilinmeyen Sesli’nin, sessiz dönemlerdeki tekâmülü ve yönü…

Bunu ise zaman gösterecek.

*

Başkan Posbıyık’ın Celal Bozkuş, Ünal Demirtaş ve Erol Çivici’nin isimlerini anarak “beni chp’den aday yaptırmak istemiyorlar” açıklamasını bir yanılgı ve/veya istemeden de olsa karşı tarafı güçlendirici bir hamle olarak görüyorum.

Öyle değil ve girift bir strateji sürecinin gereği ise devamı gelecektir!

Ve ben Posbıyık’ın bu muhtemel stratejisini; Sesli’nin ortaya çıkışı, yaklaşan TSO Seçimleri ve siyasetin gevşek zemini bağlamında yorumladığımda siyaset sahnesindeki politik illüzyon ustalarının yeni numaralarına hazırlanıyorum! 

*

DTO Başkanı İrfan Erdem’in Rıfat Taneri ile anlaştığını açıklaması da tüm bu gelişmelerden soyutlanmayacak derecede önemli. “Varım, buradayım ve etkiliyim” diyen ‘Deli Fişek’ Erdem, oyun kurmayı sever.   

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
832 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • KAMPANYALAR AGRESİFLEŞTİ!

    26 Mart 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . “RANT ÇETELERİ… KAOS HAREKETLERİ… KARMAŞADAN MENFAAT… PROJE ÇÖPLÜĞÜ… KİRLİ HESAPLAR… HOROZ DÖĞÜŞÜ…SÜNEPE…” ! Yukarıdaki tırnak içindeki kelimeleri (23 Mart 2024 itibarı ile) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayların seçim kampanyaları söylemlerinden (objektif olmaya özen göstererek) seçtim. Yerel seçimlere az bir zaman kala Kdz. Ereğli belediye başkan adaylarının kullandığı dil de seçmeni endişelendiren boyutta agresifleşti! Yerel ekonomi-politiğin mecrası da bu söylemlere göre şekillenince, demokrasi gereği derdine çare arayan halk...
  • BAŞKAN POSBIYIK’A “COŞAR” ÖNERİMDİR!

    22 Mart 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . İsmimin ‘Doğan’ olması hoş bir tesadüf olsa gerek. Zira keskin “Doğa” dostu olduğum bilinir. Bugün (21 Mart 2024 Perşembe) akşam saatlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın daveti üzerine ilçedeki gazeteci dostlarla birlikte ‘Tohum Bankası’ açılışına katıldık. Ereğli’nin ender düzlük alanlarından olan Delihakkı mevkiinde belediyeye ait 40 dönümlük arazide 6 ayrı serada sürdürülen Ata Tohumu Projesinin adeta doğurduğu Tohum Bankası, aslında büyükçe bir konteynır ölçülerinde ve raflarda ürünler ile etiketleri olan b...
  • CANVER YAZDI: ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

    17 Mart 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    .    Çanakkale Muharebeleri, deniz cephesini oluşturan 18 Mart 1915 ‘ Deniz Savaşı ’ ve onu izleyerek Gelibolu Yarımadasında geçen ‘Kara Savaşları’,dünyanın en modern ve en güçlü si- lahlarıyla donatılmış en büyük zırhlı armadalarının cehennemi bombardımanları altında, karşı- lıklı 25-30 m.yi geçmeyen  siperlerde, boğaz  boğaza, göğüs göğüse geçen ve harp tarihlerinde benzeri görülmemiş, baş  döndürücü ve Türkler  için adeta var olmak ya da yok olmak gibi bir büyük mucizeler zinciri olmuştur. Çanakkale Muharebelerini hazırlayan neden...
  • DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI : ÜNYE ÇALIŞTAYI NOTLARI…

    13 Mart 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Tüm iletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) Başkanı Şakir Gürel’in, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü işbirliği ile Ordu’nun şirin ilçesi Ünye’de düzenlediği “Medya’nın Deprem ve Afet Dili Çalıştayı”na katılım daveti alınca meslektaşım Fikri Kapan’la çantaları toplayıp eşlerimizle birlikte yola koyulduk. Merkezi Ankara’da olan TİMEF’in başkan yardımcısı olsam da uzaktan fazla desteğim olamıyor ama TİMEF, Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Gürel ve Yardımcısı Sultan Tapdık sayesinde öteden beri önemli projelere imza atıyor, mesleki etkinli...