logo

GMİS EĞİTİM SEMİNERLERİNİN 6.SI TAMAMLANDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından düzenlenen Eğitim Seminerinin 6.sı hafta sonunda yapıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Merkez Servisleri Şubesi Taban Eğitim Semineri, 11-12-13 Mart 2022 tarihlerinde yapıldı.

Seminere GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şube Yönetimi ve maden işçileri katıldı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile yönetim kurulu, madenciler tarafından alkışlarla ve ‘İşte madenci, işte sendika’, ‘Madenci seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla karşılandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seminerin sunuş konuşmasını GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaparak örgütlü güç olmanın öneminde dikkat çekti.

YEŞİL: “KOL KOLA VEREREK BAŞARDIK, DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise 6’ncısını düzenledikleri taban eğitim seminerlerinin coşkulu bir şekilde devam ettiğini söyledi. Seminerlerin amacının birlik ve beraberliği, arkadaşlığı, dayanışmayı arttırmak olduğunu ve bunu da başardıklarına inandığını anlatan Yeşil, “göreve geldikten hemen sonra çok zor iki tane toplu sözleşmeden yeni kazanımlarla çıktıklarını anlattı. Yeşil, “ Sendikamızın dik duruşu, sizlerin her zaman mücadeleye hazır olması tüm Türkiye tarafından bilinir. Bunun yıllardır bize sağladığı katkıyı makamlarda hissediyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi korumak ve devamındaki mücadelelerde daha iyi şeyler yapmak için hep beraber el ele, kol kola vermek zorundayız. Bu zamana kadar kol kola vererek başardık, bundan sonra inşallah daha iyisini yapacağız. Merkez Servisleri Şube başkanım ve yönetimi burada. Bizlerle beraber gece demeden gündüz demeden bu ekibe destek vererek sizlerin sıkıntılarını bizlere birinci ağızdan aktararak nasıl çözüm noktasında beraber hareket ettiğimizi gördünüz. Birlik ve beraberliğinizi bozmadan sendikanıza sahip çıkın. İnanın çok güzel şeyler olacak. Hepinize teşekkür ediyorum. Seminerimiz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Maden İşçileri Sendikası’nın tarihinin anlatıldığı kısa belgesel film gösterimi yapıldı. Ardından Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak “Sendikacılık Tarihi ve Temel Kavramlar” konulu sunum yaptı.

Paylaşın:
414 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ